Biffsallad med glasnudlar och jordnötter i airfryer
Deppa inte om vädergudarna inte är med dig, då har du ett perfekt tillfälle att skippa grillen och testa att laga en alldeles underbar biffsallad i airfryern.
30 min
Ingredienser
Soja- & limedressing
2 st
limesaft
1 msk
brunt farinsocker
2 msk
soja
0.5 msk
fisksås
1 st
riven vitlöksklyfta
1 msk
riven ingefära
0.5 st
strimlad röd chili
Kött
500 g
nötkött biff/entrecôte
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Sallad
100 g
kokta glasnudlar
1 st
romansallad eller annat salladshuvud
1 st
tärnad mango
1 fp
körsbärstomat
1 st
tunnhyvlad morot
2 st
strimlade salladslökar
0.5 st
tärnad gurka
1 dl
jordnötter
1 kruka
mynta
1 kruka
koriander
Gör så här
Blanda samman allt till dressingen och låt stå.
Rumstemperera köttet och torka med papper. Pensla med lite olja. Krydda med salt och peppar
Stek köttet i airfryer i 180° ca 8-10 minuter. Vänd halvvägs. Använd gärna köttermometer. Köttet är mediumstekt vid 55°C. Låt köttet vila ca 5 minuter innan det skivas.
Lägg upp glasnudlar, sallad och övriga grönsaker på ett stort fat. Toppa med skivat kött, örter och jordnötter, ringla dressingen över.