Hemköp

Biffsallad med glasnudlar och jordnötter i airfryer

Deppa inte om vädergudarna inte är med dig, då har du ett perfekt tillfälle att skippa grillen och testa att laga en alldeles underbar biffsallad i airfryern. 

30 min

Biffsallad med glasnudlar och jordnötter i airfryer

Ingredienser

Soja- & limedressing

  • 2 st
    limesaft
  • 1 msk
    brunt farinsocker
  • 2 msk
    soja
  • 0.5 msk
    fisksås
  • 1 st
    riven vitlöksklyfta
  • 1 msk
    riven ingefära
  • 0.5 st
    strimlad röd chili

Kött

  • 500 g
    nötkött biff/entrecôte
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Sallad

  • 100 g
    kokta glasnudlar
  • 1 st
    romansallad eller annat salladshuvud
  • 1 st
    tärnad mango
  • 1 fp
    körsbärstomat
  • 1 st
    tunnhyvlad morot
  • 2 st
    strimlade salladslökar
  • 0.5 st
    tärnad gurka
  • 1 dl
    jordnötter
  • 1 kruka
    mynta
  • 1 kruka
    koriander

Gör så här

  1. Blanda samman allt till dressingen och låt stå.
  2. Rumstemperera köttet och torka med papper. Pensla med lite olja. Krydda med salt och peppar
  3. Stek köttet i airfryer i 180° ca 8-10 minuter. Vänd halvvägs. Använd gärna köttermometer. Köttet är mediumstekt vid 55°C. Låt köttet vila ca 5 minuter innan det skivas.
  4. Lägg upp glasnudlar, sallad och övriga grönsaker på ett stort fat. Toppa med skivat kött, örter och jordnötter, ringla dressingen över.

4 portioner

Hemköp chat icon