Biffsallad med färska bönor och dijonsenap

Nyskördade, djupt gröna bönor och den nyare sallatssorten gemsallad, även kallad hjärtsallad, blir tillsammans med fint kött en lätt och fräsch måltid.

30 min

Biffsallad med färska bönor och dijonsenap

Ingredienser

  • 400 g
    svensk biff, 2–3 skivor
  • 450 g
    färska bönor, haricots verts (ca. 1 liter)
  • 1 st
    gemsallad, plockade blad
  • 1 kruka
    dragon, plockade blad
  • 1 st
    bananschalottenlök, skuren i tunna ringar

DRESSING

  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    vitvinsvinäger
  • 1 tsk
    honung
  • 2 dl
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Krydda biffarna med salt och peppar, bryn dem i het stekpanna ca 1 minut på varje sida.

3. Stek sedan klart i ugn på 100 grader till en innertemp på 58 grader.

4. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen i en bunke.

5. Koka hastigt de färska bönorna i saltat vatten tills de är mjuka men inte genomkokta.

6. Häll av bönorna och lägg dem i en bunke, tillsätt dressingen, salladsbladen samt lök och dragon.

7.  Vänd ihop allt hastigt och smaka av med salt och peppar.

8. Skiva biffarna och varva sallad med biff på ett uppläggningsfat, alternativt lägg ner biffen i den skål du blandat salladen i.

4 portioner