Biffsallad med färska bönor och dijonsenap

Nyskördade, djupt gröna bönor och den nyare sallatssorten gemsallad, även kallad hjärtsallad, blir tillsammans med fint kött en lätt och fräsch måltid.

30 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

250,30 kr

Biffsallad med färska bönor och dijonsenap
  • 400 g

    svensk biff, 2–3 skivor

  • 450 g

    färska bönor, haricots verts (ca. 1 liter)

  • 1 st

    gemsallad, plockade blad

  • 1 kruka

    dragon, plockade blad

  • 1 st

    bananschalottenlök, skuren i tunna ringar

DRESSING

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 tsk

    honung

  • 2 dl

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 400 g

    svensk biff, 2–3 skivor

  • 450 g

    färska bönor, haricots verts (ca. 1 liter)

  • 1 st

    gemsallad, plockade blad

  • 1 kruka

    dragon, plockade blad

  • 1 st

    bananschalottenlök, skuren i tunna ringar

DRESSING

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 tsk

    honung

  • 2 dl

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Krydda biffarna med salt och peppar, bryn dem i het stekpanna ca 1 minut på varje sida.

3. Stek sedan klart i ugn på 100 grader till en innertemp på 58 grader.

4. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen i en bunke.

5. Koka hastigt de färska bönorna i saltat vatten tills de är mjuka men inte genomkokta.

6. Häll av bönorna och lägg dem i en bunke, tillsätt dressingen, salladsbladen samt lök och dragon.

7.  Vänd ihop allt hastigt och smaka av med salt och peppar.

8. Skiva biffarna och varva sallad med biff på ett uppläggningsfat, alternativt lägg ner biffen i den skål du blandat salladen i.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

250,30 kr

Köpklart recept för

250,30 kr