En matig sallad med knaprigt bovete och bittra smaker som möter fetaostens sälta och sötsur picklad rödlök.
20 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
111,18 kr
Picklad lök
1 st
liten rödlök, tunt skivad
1 msk
socker
1 msk
vitvinsvinäger
Sallad
0.5 dl
helt bovete
1 nypa
salt
400 g
rosé eller frisésallad
1 st
röd grapefrukt, skalad och skuren i bitar
150 g
fetaost
1 dl
bladpersilja
DRESSING
1 msk
olivolja
2 msk
apelsinjuice
salt
peppar
Picklad lök
1 st
liten rödlök, tunt skivad
1 msk
socker
1 msk
vitvinsvinäger
Sallad
0.5 dl
helt bovete
1 nypa
salt
400 g
rosé eller frisésallad
1 st
röd grapefrukt, skalad och skuren i bitar
150 g
fetaost
1 dl
bladpersilja
DRESSING
1 msk
olivolja
2 msk
apelsinjuice
salt
peppar
1. Picklad lök: Lägg skivad lök i en skål, tillsätt vinäger och socker. Blanda. Ställ åt sidan.
2. Rosta bovetet i en stekpanna med salt, på låg- eller medelvärme i 5 min. Rör om i pannan regelbundet. Bovetet ska vara gyllene rostat och knaprigt.
3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål. Skölj och torka salladen och lägg den i en skål tillsammans med picklad lök och persilja. Smula över fetaost, skeda över dressing och strö över rostat bovete.
Köpklart recept för totalt
111,18 kr
Köpklart recept för
111,18 kr