En ljuvlig ugnspannkaka som fungerar utmärkt som trädgårdsfika eller lite lyxigare frukost. Underbara mandeltoner som passar perfekt till björnbären.
30 min
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandeln grovt.
2. Rör ihop björnbär, 1 msk av sockret och citron i en liten kastrull. Rör runt och låt puttra i ca 2 minuter.
3. Klicka i 1 msk smör i en ugnssäker stekpanna på spisen. Häll över de sötsyrliga björnbären. Låt puttra samman 1 minut.
4. Vispa ihop resten av ingredienserna förutom smöret och 1 msk socker till en fluffig smet med elvisp. Häll över björnbären i stekpannan. Klicka över det sista smöret och strö över lite socker.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera ljummen med vaniljglass.
Tips! Glutenfri
4 portioner