En ljuvlig ugnspannkaka som fungerar utmärkt som trädgårdsfika eller lite lyxigare frukost. Underbara mandeltoner som passar perfekt till björnbären.
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
321,55 kr
3 msk
smör
1 dl
socker
3 st
ägg
1 dl
mandelmjöl
0.5 dl
glutenfri finmix
1 dl
mjölk
0.5 st
citron, zest och saft
1 dl
mandel
250 g
björnbär
1 krm
äkta vaniljpulver
3 msk
smör
1 dl
socker
3 st
ägg
1 dl
mandelmjöl
0.5 dl
glutenfri finmix
1 dl
mjölk
0.5 st
citron, zest och saft
1 dl
mandel
250 g
björnbär
1 krm
äkta vaniljpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandeln grovt.
2. Rör ihop björnbär, 1 msk av sockret och citron i en liten kastrull. Rör runt och låt puttra i ca 2 minuter.
3. Klicka i 1 msk smör i en ugnssäker stekpanna på spisen. Häll över de sötsyrliga björnbären. Låt puttra samman 1 minut.
4. Vispa ihop resten av ingredienserna förutom smöret och 1 msk socker till en fluffig smet med elvisp. Häll över björnbären i stekpannan. Klicka över det sista smöret och strö över lite socker.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera ljummen med vaniljglass.
Tips! Glutenfri
Köpklart recept för totalt
321,55 kr
Köpklart recept för
321,55 kr