Björnbärsclafoutis med mandel och vaniljglass
En ljuvlig ugnspannkaka som fungerar utmärkt som trädgårdsfika eller lite lyxigare frukost. Underbara mandeltoner som passar perfekt till björnbären.
30 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
295,50 kr
3 msk
smör
1 dl
socker
3 st
ägg
1 dl
mandelmjöl
0.5 dl
glutenfri finmix
1 dl
mjölk
0.5 st
citron, zest och saft
1 dl
mandel
250 g
björnbär
1 krm
äkta vaniljpulver
Ingredienser
3 msk
smör
1 dl
socker
3 st
ägg
1 dl
mandelmjöl
0.5 dl
glutenfri finmix
1 dl
mjölk
0.5 st
citron, zest och saft
1 dl
mandel
250 g
björnbär
1 krm
äkta vaniljpulver
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandeln grovt.
2. Rör ihop björnbär, 1 msk av sockret och citron i en liten kastrull. Rör runt och låt puttra i ca 2 minuter.
3. Klicka i 1 msk smör i en ugnssäker stekpanna på spisen. Häll över de sötsyrliga björnbären. Låt puttra samman 1 minut.
4. Vispa ihop resten av ingredienserna förutom smöret och 1 msk socker till en fluffig smet med elvisp. Häll över björnbären i stekpannan. Klicka över det sista smöret och strö över lite socker.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera ljummen med vaniljglass.
Tips! Glutenfri
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Köpklart recept för totalt
295,50 kr
Köpklart recept för
295,50 kr