Hemköp

BlåbärsAlaska med italiensk maräng

Avsluta 2022 på topp! Dela en BlåbärsAlaska med italiensk maräng med dina nära och kära. Självklart pryder du den med ett gäng sprakande tomtebloss.

120 min

BlåbärsAlaska med italiensk maräng

Ingredienser

BLÅBÄRSGLASS

  • 225 g
    blåbär (ca 5 dl)
  • 5 dl
    vispgrädde
  • 1 burk
    kondenserad mjölk
  • 1 st
    citron, zest från
  • 50 g
    vit choklad
  • 1 st
    färdigbakad tårtbotten
  • 0.5 l
    vaniljglass
  • 0.5 l
    hallonsorbet

ITALIENSK MARÄNG

  • 225 g
    blåbär frysta (blir 1 dl puré)
  • 4 st
    äggvitor (150 g)
  • 3 dl
    socker

Gör så här

1. Ta fram en rund kupolformad skål ca 1 ½ l. Täck med plastfilm som hänger ned en bit utanför kanten. Glassen:

2. Mixa blåbären till en puré med stavmixer eller i mixerkanna.

3. Vispa grädden hårt. Vänd ner den kondenserade mjölken i grädden.

4. Tillsätt blåbärspurén, citronzesten och den rivna chokladen och rör tills allt är välblandat.

5. Häll glassmeten i en form och låt frysa över natten.

6. Fyll på med vaniljglass och hallonsorbet. Frys ett par timmar mellan varje lager.

7. Avsluta med en tårtbotten

8. Ta fram en stund innan servering.

9. Marängen: Tina blåbären och passera i en finmaskig sil tills du har 1 dl puré.

10. Häll äggvitorna i en vispskål.

11. Koka samman socker och blåbärspuré till exakt 121 grader. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är ca 115 grader. Häll blåbärslagen i en tunn stråle under vispning ner i äggvitan och vispa marängen glansig tills den svalnar.

12. Bred marängen över. Bränn av ytan med gasolbrännare.

Tips! Italiensk maräng betyder att den redan är tillagad och behöver inte bakas av i ugn. Marängen vispas tills den är ljummen, då är den perfekt mjuk och följsam. Bränn av med gasolbrännare.

4 portioner

355,00 kr
Hemköp chat icon