Drick dina C-vitaminer! Soligt, sött och syrligt på en gång. Och i denna drömmiga smoothie på blodapelsin, som inte bara är god utan också en fröjd för ögat, får du i dig nästan hela dagsbehovet av vitamin C. Banan och mango gör den dessutom krämig, god och mättande! Och för att göra det hela ännu lite härligare har vi toppat den med knapriga pistagenötter och sesamsmul. Crunch, crunch!
Med en smoothie på blodapelsin får du en solig start på dagen, även mitt i vintern, och är du språng är den såklart perfekt att ta med. Snabb, god, nyttig och ett toppensätt att lura i sig lite mer frukt och grönt!
20 min
1. Mortla kardemumma och hacka pistagenötter. Blanda kardemumma, rostade sesamfrön och hackade pistagenötter.
2. Skala apelsinerna med kniv och skär dem i bitar. Börja med att skära av toppen och skär sedan längs med sidorna.
3. Skala och riv ingefäran fint på zestjärn.
4. Lägg bitar av apelsin, banan (gärna fryst), fryst mango, yoghurt och riven ingefära i en mixer. Mixa slät. Tillsätt ev lite is på slutet för att få den riktigt kall och god.
3. Häll upp smoothien i glas och strössla över nötsmulet.
Tips: Frys gärna in bananer som börjar bli lite gamla, så blir de perfekta i en smoothie sen! Här är vårt favoritrecept på blodapelsinsmoothie, men vi har även massor av fler smoothierecept här.
4 portioner