Recept från Hemlagat, Höst 2017
20 min
Portioner: 4
½ blomkål
8 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
salt
malen svartpeppar
CURRY & HONUNGSOLJA
3 msk rapsolja
1 tsk curry
1 tsk flytande honung
KRUTONGER
2 skivor surdegsbröd
2 msk raps eller olivolja
TILL SERVERING
1 dl solrosskott
1. Skär blomkålen i bitar. Lägg bitarna i en stor kastrull. Häll på buljongen och koka blomkålen tills den är mjuk. Det tar ca 15 minuter.
2. Häll på grädden. Koka upp och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar.
3. CURRY- & HONUNGSOLJA: Vispa ihop alla ingredienser till curryoljan.
4. KRUTONGER: Skär brödet i tärningar. Stek brödbitarna gyllenbruna i oljan. Flytta över brödet till en tallrik med en bit hushållspapper.