Blomkålstaco med refried beans, rödkål och nektarinsalsa

En hälsosam och smakfull taco! Blomkål och rödkål ger mycket fiber och ett bra näringsinnehåll. Genom att rosta blomkålen med tacokrydda så blir den väldigt smakrik.

Om nektarinerna inte är helt mogna så finns det ett knep. Kärna ur nektarinerna och skär i mindre bitar. Strö över lite socker och tillaga nektarinerna i microvågsugn ca 30 sekunder. Då bli de lite mjukare och sötare.

30 min

18 ingredienser


Köpklart recept för totalt

135,73 kr

Blomkålstaco med refried beans, rödkål och nektarinsalsa

TACOBLOMKÅL

  • 1 st

    blomkål

  • 1 fp

    tacokryddmix

  • 1 tsk

    salt

  • 2 msk

    neutral olja

REFRIED BEANS

  • 1 fp

    svarta bönor

  • 2 msk

    neutral olja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    spiskummin

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 dl

    vatten

NEKTARINSALSA

  • 2 st

    nektariner

  • 0.5 st

    röd chili

  • 0.5 st

    lime

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 krm

    salt

TILLBEHÖR

  • 250 g

    rödkål

  • 1 fp

    tortillabröd

  • 3 dl

    gräddfil

Ingredienser

TACOBLOMKÅL

  • 1 st

    blomkål

  • 1 fp

    tacokryddmix

  • 1 tsk

    salt

  • 2 msk

    neutral olja

REFRIED BEANS

  • 1 fp

    svarta bönor

  • 2 msk

    neutral olja

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 tsk

    spiskummin

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 dl

    vatten

NEKTARINSALSA

  • 2 st

    nektariner

  • 0.5 st

    röd chili

  • 0.5 st

    lime

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 krm

    salt

TILLBEHÖR

  • 250 g

    rödkål

  • 1 fp

    tortillabröd

  • 3 dl

    gräddfil

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna och tre skålar.

2. Ta bort de blad som är skadade på blomkålen. Skär bort den nedersta biten på roten. Dela resten av blomkålen i mindre bitar och buketter (inklusive stam och blad). Lägg ut allt på plåten och blanda med tacokryddmix, salt och neutral olja. Sätt plåten mitt i ugnen ca 20 min .

3. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp stekpannan med neutral olja och fräs vitlök, svarta bönor, spiskummin och salt i 3 min på medelhög värme. Tillsätt vatten och låt småkoka under omrörning ca 5 min tills bönorna mosats och blivit en krämig röra.

4. Kärna ur nektariner och skär i mindre bitar, ca 2x2 cm. Finhacka röd chili. Blanda nektarinerna och chilin med finrivet limeskal, saft från en halv lime, olivolja och salt i en av skålarna. Skär resten av limen i klyftor.

5. Finstrimla rödkål (använd en mandolin eller en osthyvel) och lägg i en av skålarna skål. Värm bröden lite snabbt i ugnen. Häll upp gräddfil i en den sista skålen.

6. Bygg varsin taco med blomkålen som bas och toppa med de olika tillbehören. Smaklig måltid!

Bjud en färgstark smakfest som kombinerar fräscht, krispigt och krämigt – ett vegoalternativ som överraskar!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

135,73 kr

Köpklart recept för

135,73 kr