En enkel och god chili för middagen mitt i veckan. Den här chilin får en härlig sötsur karaktär av paprika, kanel, chili och choklad! Toppa chilin med nyrostad majs och en rejäl klick vitlöksyoghurt.
20 min
ROSTAD MAJS
VITLÖKSYOGHURT
1. Skala, dela och finhacka rödlök och vitlök. Fräs i 2 msk olja i en stekpanna några minuter utan att det tar färg.
2. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och kanel och vänd runt i pannan. Tillsätt krossade tomater, vatten, chiliflakes och socker, låt koka på medelvärme ca 10 minuter, rör om då och då.
3. Dra från värmen, låt chokladen smälta ner. Skölj bönorna, låt dem rinna av och tillsätt i grytan. Värm försiktigt. Smaka av med salt.
4. Fräs majsen med chiliflakes i lite smör i en kastrull på medelvärme ca 5 minuter eller tills den börjar få lite färg. Smaka av med salt.
5. Smaksätt yoghurten med riven vitlök och lite salt.
6. Servera chilin med majs, vitlöksyoghurt och koriander.
4 portioner