Hemköp

Böngryta med tomatsalsa

En enkel och god gryta med tomatbas som du kan slänga ihop på nolltid. Grytan är både matig, rund i smak och lite het. Krydda med ancho-chili för att låta smaker från grillad paprika, lagerblad och buljong att komma fram.

30 min

Böngryta med tomatsalsa

Ingredienser

  • 2 fp
    vita stora bönor
  • 3 kvistar
    bladpersilja

TOMATSALSA

  • 1 st
    gul lök
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 2.5 msk
    olivolja
  • 0.5 st
    grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 burk
    grillad paprika
  • 1 fp
    krossade tomater
  • 3 st
    små lagerblad
  • 4 stycken
    svartpepparkorn
  • 3 kvistar
    persilja
  • 1 nypa
    salt
  • 0.5 tsk
    chili ancho
  • 1 st
    röd lök
  • 1 knippe
    koriander

TILL SERVERING

  • 4 st
    tortillabröd

Gör så här

1. TOMATSALSA: Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök och vitlök. Smula över buljongtärningen och fräs i ½ minut. Tillsätt paprika och krossade tomater. Lägg i lagerblad, pepparkorn och persilja. Sjud under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och chilipeppar.

2. Häll av bönorna, men spara 1 dl av spadet. Koka upp tomatsalsan i en gryta. Tillsätt bönorna och det sparade spadet. Koka upp under omrörning och låt sjuda under lock ca 15 minuter. Hacka persiljan fint och rör den i grytan tillsammans med chili ancho. Finhacka koriander. Skala och finhacka rödlöken.

3. Skär tortillabrödet i snibbar. Rosta dem i en het stekpanna ca ½ minut på båda sidor. Servera grytan med rostade pitabrödsnibbar.

4 portioner

188,16 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon