Hemköp

Bönpasta med pesto och läskande gurkvatten med mynta

En enkel och god vegorätt för middagen mitt i veckan. Bönpastan ger mycket smak och sälta och passar perfekt till peston och zucchinin. Toppa med rostade solros- och pumpakärnor för exta nötig smak.

30 min

Bönpasta med pesto och läskande gurkvatten med mynta

Ingredienser

  • 1 st
    zucchini
  • 200 g
    bönpasta spaghetti
  • 250 g
    sojabönor frysta
  • 1 burk
    grön pesto à la Genovese
  • 1 påse
    småbladsmix
  • 1 dl
    solros- eller pumpakärnor

GURKVATTEN

  • 0.5 st
    gurka
  • 1 l
    vatten
  • 1 knippe
    myntablad
  • 0.5 st
    citron i skivor

Gör så här

1. Strimla zucchinin med potatisskalare och skär spaghettitunna.

2. Koka bönpastan enligt anvisning
på förpackningen. Låt zucchinin koka med sista minuten.

3. Låt pasta rinna av och blanda med peston. Lägg upp på fat tillsammans med salladen.

4. Rosta solroskärnor eller pumpakärnor och toppa på pastan.

5. Mixa alla ingredienser till gurkvattnet tillsammans med några isbitar. Servera i glas med is och skivor av citron. 

4 portioner

236,55 kr
Hemköp chat icon