Bönpasta med pesto och läskande gurkvatten med mynta

En enkel och god vegorätt för middagen mitt i veckan. Bönpastan ger mycket smak och sälta och passar perfekt till peston och zucchinin. Toppa med rostade solros- och pumpakärnor för exta nötig smak.

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

210,50 kr

Bönpasta med pesto och läskande gurkvatten med mynta
  • 1 st

    zucchini

  • 200 g

    bönpasta spaghetti

  • 250 g

    sojabönor frysta

  • 1 burk

    grön pesto à la Genovese

  • 1 påse

    småbladsmix

  • 1 dl

    solros- eller pumpakärnor

GURKVATTEN

  • 0.5 st

    gurka

  • 1 l

    vatten

  • 1 knippe

    myntablad

  • 0.5 st

    citron i skivor

Allergiinformation

nötter och soja

Ingredienser

  • 1 st

    zucchini

  • 200 g

    bönpasta spaghetti

  • 250 g

    sojabönor frysta

  • 1 burk

    grön pesto à la Genovese

  • 1 påse

    småbladsmix

  • 1 dl

    solros- eller pumpakärnor

GURKVATTEN

  • 0.5 st

    gurka

  • 1 l

    vatten

  • 1 knippe

    myntablad

  • 0.5 st

    citron i skivor

Allergiinformation

nötter och soja

Gör så här

1. Strimla zucchinin med potatisskalare och skär spaghettitunna.

2. Koka bönpastan enligt anvisning
på förpackningen. Låt zucchinin koka med sista minuten.

3. Låt pasta rinna av och blanda med peston. Lägg upp på fat tillsammans med salladen.

4. Rosta solroskärnor eller pumpakärnor och toppa på pastan.

5. Mixa alla ingredienser till gurkvattnet tillsammans med några isbitar. Servera i glas med is och skivor av citron. 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

210,50 kr

Köpklart recept för

210,50 kr