Hemköp

Bräckt falukorv med stuvad vitkål

Stuvad vitkål med falukorv, bli vardagshjälte genom att bjuda på en blivande vardagsklassiker med hjälp av vårt enkla och goda recept! Vi kan nästan lova att bräckt falukorv med béchamel blir en rätt som du kommer få bjuda på många gånger. Nedan finner du hur du tillagar en vitkålsstuvning med en egen béchamelsås. 

0 min

Bräckt falukorv med stuvad vitkål

Ingredienser

  • 400 g
    falukorv
  • 1 msk
    smör
  • 600 g
    vitkål, tärnad

BÉCHAMELSÅS

  • 3 msk
    smör
  • 3 msk
    vetemjöl
  • 4 dl
    mjölk
  • 1 dl
    grädde
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    vitpeppar
  • 0.5 krm
    muskot
  • 2 msk
    persilja, hackad

Gör så här

1. Skär falukorven i skivor eller i mindre bitar, gör detsamma med blomkålen. 

2. Koka vitkålen al dente, alltså med lite tuggmotstånd kvar, i lättsaltat vatten ca 4 minuter.

3. Häll av vattnet och låt rinna av ordentligt.

4. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och rör i mjölk och grädde under vispning.

5. Låt tjockna under omrörning och tillsätt vitkålen.

6. Låt koka ytterligare ett par minuter, smaksätt med salt, peppar och muskot.

7. Strö över persiljan allra sist.

8. Stek falukorven tills den har fått en fin färg och yta.

9. Servera kålen med stekt falukorv och lite god senap.

4 portioner

134,80 kr
Hemköp chat icon