Stuvad vitkål med falukorv, bli vardagshjälte genom att bjuda på en blivande vardagsklassiker med hjälp av vårt enkla och goda recept! Vi kan nästan lova att bräckt falukorv med béchamel blir en rätt som du kommer få bjuda på många gånger. Nedan finner du hur du tillagar en vitkålsstuvning med en egen béchamelsås.
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
95,35 kr
400 g
falukorv
1 msk
smör
600 g
vitkål, tärnad
BÉCHAMELSÅS
3 msk
smör
3 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
1 dl
grädde
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
0.5 krm
muskot
2 msk
persilja, hackad
Allergiinformation
gluten och laktos
400 g
falukorv
1 msk
smör
600 g
vitkål, tärnad
BÉCHAMELSÅS
3 msk
smör
3 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
1 dl
grädde
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
0.5 krm
muskot
2 msk
persilja, hackad
Allergiinformation
gluten och laktos
1. Skär falukorven i skivor eller i mindre bitar, gör detsamma med blomkålen.
2. Koka vitkålen al dente, alltså med lite tuggmotstånd kvar, i lättsaltat vatten ca 4 minuter.
3. Häll av vattnet och låt rinna av ordentligt.
4. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och rör i mjölk och grädde under vispning.
5. Låt tjockna under omrörning och tillsätt vitkålen.
6. Låt koka ytterligare ett par minuter, smaksätt med salt, peppar och muskot.
7. Strö över persiljan allra sist.
8. Stek falukorven tills den har fått en fin färg och yta.
9. Servera kålen med stekt falukorv och lite god senap.
Köpklart recept för totalt
95,35 kr
Köpklart recept för
95,35 kr