Bräckt falukorv med stuvad vitkål

Stuvad vitkål med falukorv, bli vardagshjälte genom att bjuda på en blivande vardagsklassiker med hjälp av vårt enkla och goda recept! Vi kan nästan lova att bräckt falukorv med béchamel blir en rätt som du kommer få bjuda på många gånger. Nedan finner du hur du tillagar en vitkålsstuvning med en egen béchamelsås. 

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

95,35 kr

Bräckt falukorv med stuvad vitkål
  • 400 g

    falukorv

  • 1 msk

    smör

  • 600 g

    vitkål, tärnad

BÉCHAMELSÅS

  • 3 msk

    smör

  • 3 msk

    vetemjöl

  • 4 dl

    mjölk

  • 1 dl

    grädde

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    vitpeppar

  • 0.5 krm

    muskot

  • 2 msk

    persilja, hackad

Allergiinformation

gluten och laktos

Ingredienser

  • 400 g

    falukorv

  • 1 msk

    smör

  • 600 g

    vitkål, tärnad

BÉCHAMELSÅS

  • 3 msk

    smör

  • 3 msk

    vetemjöl

  • 4 dl

    mjölk

  • 1 dl

    grädde

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    vitpeppar

  • 0.5 krm

    muskot

  • 2 msk

    persilja, hackad

Allergiinformation

gluten och laktos

Gör så här

1. Skär falukorven i skivor eller i mindre bitar, gör detsamma med blomkålen. 

2. Koka vitkålen al dente, alltså med lite tuggmotstånd kvar, i lättsaltat vatten ca 4 minuter.

3. Häll av vattnet och låt rinna av ordentligt.

4. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och rör i mjölk och grädde under vispning.

5. Låt tjockna under omrörning och tillsätt vitkålen.

6. Låt koka ytterligare ett par minuter, smaksätt med salt, peppar och muskot.

7. Strö över persiljan allra sist.

8. Stek falukorven tills den har fått en fin färg och yta.

9. Servera kålen med stekt falukorv och lite god senap.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

95,35 kr

Köpklart recept för

95,35 kr