Hemköp

Bräserad ciderkyckling

Nyskördade äpplen, cider, lök och citrontimjan matchar fint i den här härligt krämiga kycklingrätten. Låt den puttra medan det görs läxor och andra bestyr.

50 min

Bräserad ciderkyckling

Ingredienser

  • 800 g
    kycklinglårfilé
  • 2 st
    svenska äpplen
  • 12 st
    steklökar, skalade
  • 5 kvistar
    citrontimjan eller timjan
  • 3 dl
    torr äppelcider
  • 1 st
    kycklingbuljongtärning (ca. 3 dl buljong)
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 msk
    smör att steka i
  • 1 msk
    maizenaredning

TILL SERVERING

  • 3 msk
    citrontimjan (ej tillgängligt online)

Gör så här

1. Bryn smör i en vid panna där alla bitar av kycklingen får plats, gärna med lock. Bryn kycklingen runt om och krydda med salt och peppar.

2. Tillsätt lök, timjan och äpple och stek en kort stund till.

3. Häll all äppelcider i pannan och låt den koka in till hälften, tillsätt kycklingbuljong och grädde.

4. Sjud kycklingen långsamt under lock tills den är helt klar, ca 30 minuter.

5. Lyft av locket och koka ihop såsen. Red med majsena om det behövs.

6. Smaka av med salt och peppar.

7. Strö över citrontimjan. Servera med kokt eller pressad potatis.

4 portioner

Hemköp chat icon