Hemköp

Brasiliansk kyckling med ananas, mangosalsa och klyftpotatis

En härlig kycklingrätt som bjuder på både hetta och sötma. Kycklingen kryddas med paprika, vitlök och tabasco - för att sedan serveras med en god salsa på mango, ananas, salladslök och koriander.

30 min

Brasiliansk kyckling med ananas, mangosalsa och klyftpotatis

Ingredienser

  • 4 st
    kycklingbröst, tvådelade
  • 1 st
    citron (saft och rivet skal från)
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 3 st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 2 droppar
    tabasco
  • 1 nypa
    salt

SALSA

  • 1 st
    mango, skalad och tärnad
  • 0.5 st
    ananas, tärnad
  • 1 st
    salladslök, skivad
  • 1 st
    röd chilifrukt
  • 1 st
    grön chilifrukt
  • 1 knippe
    koriander
  • 1 nypa
    salt

KLYFTPOTATIS

  • 600 g
    potatis
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 knippe
    timjan
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Dela potatisen, vänd med olja, timjan, salt och peppar. Rosta i ugnen 20-25 min.

3. Blanda citronsaft, citronskal, paprikapulver, vitlök, tabasco efter smak, och salt. Vänd kycklingen i blandningen och grilla eller stek tills den är genomstekt.

4. Blanda alla ingredienserna till salsan, smaka av med salt.

5. Servera kycklingen med salsa och klyftpotatis.

4 portioner

Hemköp chat icon