Det bästa av två världar? Den här brownien toppas med en rejäl skopa vaniljglass, mandelspån och sirap. Lika festligt som god och passar alla tillfällen där desserter ska serveras.
40 min
BROWNIE
MANDELPRALINÉ
GARNERING
1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop smör, olja, socker, tillsätt sedan ägg och vaniljsocker.
2. Sikta i salt, kakao och mjöl. Rör om med slickepott, vänd sen i 3⁄4 av den hackade chokladen. Fördela smeten i muffinsformar och toppa med resterande choklad.
3. Baka i ca 20–25 minuter, ta ut och låt svalna lite.
4. Koka upp socker, glukos och vatten. Sänk värmen och låt sjuda tills gyllenbrunt, ca 170–175°, vänd i mandel och häll upp på bakplåtspapper. Låt svalna och bryt till bitar.
5. Tryck till kakorna med t ex ett decilitermått så det blir en fördjupning i mitten. Låt svalna lite. Pensla insidan med smält choklad, låt svalna. Servera med en kula glass och toppa med mandelpraliné.
10 portioner