Hemköp

Brownies med kaffe, apelsin & kokostosca

Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019

45 min

Brownies med kaffe, apelsin & kokostosca

Ingredienser

BROWNIE

  • 250 g
    smör
  • 4 dl
    strösocker
  • 2 dl
    kakao
  • 1 dl
    sirap
  • 0.5 tsk
    salt
  • 4 st
    ägg
  • 3 dl
    vetemjöl
  • 3 msk
    espressokaffe
  • 1 st
    apelsin, skalet

KOKOSTOSCA

  • 4 msk
    strösocker
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 påse
    kokosflingor
  • 4 st
    ägg, vita från
  • 1 tsk
    vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.

2. Rör i ett ägg i taget och vänd därefter ner vetemjölet, espressokaffet och apelsinskalet i smeten.

3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform eller plåt ca 25 x 35 cm, med kant, och fyll med smeten.

4. Blanda samman alla ingredienser till kokossmeten i en skål, och skeda ut kokossmeten över kakan.

5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Tips: Choklad gifter sig perfekt i smak i sällskap med kaffe och apelsin. En toscasmet gjord på flingor av kokos, ägg och grädde gör helheten himmelsk.

 

25 portioner

Hemköp chat icon