Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019
45 min
BROWNIE
KOKOSTOSCA
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
2. Rör i ett ägg i taget och vänd därefter ner vetemjölet, espressokaffet och apelsinskalet i smeten.
3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform eller plåt ca 25 x 35 cm, med kant, och fyll med smeten.
4. Blanda samman alla ingredienser till kokossmeten i en skål, och skeda ut kokossmeten över kakan.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Tips: Choklad gifter sig perfekt i smak i sällskap med kaffe och apelsin. En toscasmet gjord på flingor av kokos, ägg och grädde gör helheten himmelsk.
25 portioner