Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019
45 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
327,31 kr
BROWNIE
250 g
smör
4 dl
strösocker
2 dl
kakao
1 dl
sirap
0.5 tsk
salt
4 st
ägg
3 dl
vetemjöl
3 msk
espressokaffe
1 st
apelsin, skalet
KOKOSTOSCA
4 msk
strösocker
2 dl
vispgrädde
1 påse
kokosflingor
4 st
äggvita
1 tsk
vaniljsocker
BROWNIE
250 g
smör
4 dl
strösocker
2 dl
kakao
1 dl
sirap
0.5 tsk
salt
4 st
ägg
3 dl
vetemjöl
3 msk
espressokaffe
1 st
apelsin, skalet
KOKOSTOSCA
4 msk
strösocker
2 dl
vispgrädde
1 påse
kokosflingor
4 st
äggvita
1 tsk
vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt.
2. Rör i ett ägg i taget och vänd därefter ner vetemjölet, espressokaffet och apelsinskalet i smeten.
3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform eller plåt ca 25 x 35 cm, med kant, och fyll med smeten.
4. Blanda samman alla ingredienser till kokossmeten i en skål, och skeda ut kokossmeten över kakan.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Tips: Choklad gifter sig perfekt i smak i sällskap med kaffe och apelsin. En toscasmet gjord på flingor av kokos, ägg och grädde gör helheten himmelsk.
Köpklart recept för totalt
327,31 kr
Köpklart recept för
327,31 kr