Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019
45 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
174,80 kr
BROWNIE
2.5 dl
mandelmjöl
1.5 dl
kokossocker
1.5 dl
kakao
1 tsk
bakpulver
1 nypa
salt
2 st
ägg
2 msk
lönn- eller agavesirap
1.5 dl
kokosolja
MATCHA-MINTFROSTING
4 dl
cashewnöt
3.5 dl
lönnsirap
0.5 dl
kokosolja
1 dl
mandelmjölk
0.5 tsk
pepparmintsarom (ej tillgängligt online)
1.5 tsk
matchapulver (ej tillgängligt online)
BROWNIE
2.5 dl
mandelmjöl
1.5 dl
kokossocker
1.5 dl
kakao
1 tsk
bakpulver
1 nypa
salt
2 st
ägg
2 msk
lönn- eller agavesirap
1.5 dl
kokosolja
MATCHA-MINTFROSTING
4 dl
cashewnöt
3.5 dl
lönnsirap
0.5 dl
kokosolja
1 dl
mandelmjölk
0.5 tsk
pepparmintsarom (ej tillgängligt online)
1.5 tsk
matchapulver (ej tillgängligt online)
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Blanda samman mandelmjöl, kokossocker, kakao, bakpulver och salt i en bunke.
3. I en annan bunke; vispa ihop ägg, lönnsirap och kokosolja. Blanda ner de torra ingredienserna i de blöta och häll ner smeten i formen. Baka i mitten av ugnen ca 20–25 minuter, prova med en sticka — den ska vara lite kladdig.
4. Frosting: Mät upp alla ingredienser utom pepparmintsaromen i en matberedare monterad med knivar och mixa tills du får en slät kräm. Smaka av med pepparmintsarom. Ställ sedan frostingen kallt och bred på när det är dags att servera. Eventuellt kan du behöva röra ut glasyren med lite mer mjölk om den känns för hård. Pudra med matchapulver och servera direkt.
Tips: Glutenfri brownie på mandelmjöl, som också blir mer hälsosam med kokossocker i stället för vitt, och frosting av matcha, cashewnötter och kokos.
Köpklart recept för totalt
174,80 kr
Köpklart recept för
174,80 kr