Hemköp

Brownies på mandelmjöl & kokossocker med matcha-mintfrosting

Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019

45 min

Brownies på mandelmjöl & kokossocker med matcha-mintfrosting

Ingredienser

BROWNIE

  • 2.5 dl
    mandelmjöl
  • 1.5 dl
    kokossocker
  • 1.5 dl
    kakao
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 nypa
    salt
  • 2 st
    ägg
  • 2 msk
    lönn- eller agavesirap
  • 1.5 dl
    kokosolja

MATCHA-MINTFROSTING

  • 4 dl
    cashewnöt
  • 3.5 dl
    lönnsirap
  • 0.5 dl
    kokosolja
  • 1 dl
    mandelmjölk
  • 0.5 tsk
    pepparmintsarom (ej tillgängligt online)
  • 1.5 tsk
    matchapulver (ej tillgängligt online)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

2. Blanda samman mandelmjöl, kokossocker, kakao, bakpulver och salt i en bunke.

3. I en annan bunke; vispa ihop ägg, lönnsirap och kokosolja. Blanda ner de torra ingredienserna i de blöta och häll ner smeten i formen. Baka i mitten av ugnen ca 20–25 minuter, prova med en sticka — den ska vara lite kladdig.

4. Frosting: Mät upp alla ingredienser utom pepparmintsaromen i en matberedare monterad med knivar och mixa tills du får en slät kräm. Smaka av med pepparmintsarom. Ställ sedan frostingen kallt och bred på när det är dags att servera. Eventuellt kan du behöva röra ut glasyren med lite mer mjölk om den känns för hård. Pudra med matchapulver och servera direkt.

Tips: Glutenfri brownie på mandelmjöl, som också blir mer hälsosam med kokossocker i stället för vitt, och frosting av matcha, cashewnötter och kokos.

15 portioner

Hemköp chat icon