Krispig, varm och salt halloumi möter syrlig och matig kålsallad. Toppa med krämigt ägg, len avokado och het harissayoghurt för den ultimata brunchsalladen.
20 min
HARISSAYOGHURT
NÖT- OCH FRÖSMUL
KÅLSALLAD:
1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka i 7 min. Skölj i kallt vatten. Skala. Lägg åt sidan.
2. Blanda ihop ingredienserna till harissayoghurten.
3. Skölj kålbladen. Skiva tunt. Rör ihop citronjuice, olja och salt och blanda med kokt quinoa, svarta bönor, kålblad och krasse/groddar.
4. Rosta ingredienserna till nötfrösmulet.
5. Dela och gröp ur avokadon. Skär i skivor.
6. Skär chilin i tunna skivor.
7. Skiva halloumin på hälften och varje halva i tre tunna skivor. Stek i varm panna, först utan olja. När du fått en fin yta och vänder halloumin, tillsätt 1 msk olja och stek klart. Håll varmt.
8. Fördela halloumin på en tallrik. Toppa med kålsallad, avokadoskivor, grön chili och nötfrösmul. Dela äggen och lägg på. Avsluta med flingsalt och svartpeppar.
4 portioner