Hemköp

Brunchsallad

Krispig, varm och salt halloumi möter syrlig och matig kålsallad. Toppa med krämigt ägg, len avokado och het harissayoghurt för den ultimata brunchsalladen.

20 min

Brunchsallad

Ingredienser

  • 4 st
    ägg
  • 2 st
    mogna avokador
  • 1 st
    liten grön chili
  • 2 paket
    halloumi
  • 1 msk
    olja

HARISSAYOGHURT

  • 1 tsk
    harissa
  • 2 dl
    fet yoghurt (eller crème fraiche)
  • 1 tsk
    honung
  • 0.5 tsk
    vitvitnsvinäger (eller äppelcidervinäger)
  • 1 krm
    salt

NÖT- OCH FRÖSMUL

  • 1 dl
    hackade valfria nötter
  • 1 dl
    valfria frön
  • 2 krm
    valfria torkade hela kryddor, t. ex. spiskummin, koriander, fänkål
  • 1 kruka
    timjan, oregano eller mynta

KÅLSALLAD:

  • 160 g
    salladskål (eller grönkål alt. svartkål)
  • 1 fp
    kokta svarta bönor
  • 4 dl
    kokt quinoa
  • 1.5 dl
    klippt krasse (eller groddar)
  • 1.5 msk
    citronsaft
  • 2 msk
    olivolja
  • 0.5 tsk
    salt

Gör så här

1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka i 7 min. Skölj i kallt vatten. Skala. Lägg åt sidan.

2. Blanda ihop ingredienserna till harissayoghurten.

3. Skölj kålbladen. Skiva tunt. Rör ihop citronjuice, olja och salt och blanda med kokt quinoa, svarta bönor, kålblad och krasse/groddar.

4. Rosta ingredienserna till nötfrösmulet.

5. Dela och gröp ur avokadon. Skär i skivor.

6. Skär chilin i tunna skivor.

7. Skiva halloumin på hälften och varje halva i tre tunna skivor. Stek i varm panna, först utan olja. När du fått en fin yta och vänder halloumin, tillsätt 1 msk olja och stek klart. Håll varmt.

8. Fördela halloumin på en tallrik. Toppa med kålsallad, avokadoskivor, grön chili och nötfrösmul. Dela äggen och lägg på. Avsluta med flingsalt och svartpeppar.

4 portioner

329,24 kr
Hemköp chat icon