Hemköp

Brysselkålsallad med kaneldressing

En god sallad på brysselkål och clementiner som passar perfekt till julbordet. Salladen ger en härlig fräschör och kaneldressingen gör salladen både kryddig och julig!

15 min

Brysselkålsallad med kaneldressing

Ingredienser

  • 500 g
    brysselkål
  • 2 st
    clementiner, skalade och skivade
  • 0.33 st
    purjolök, strimlad
  • 100 g
    rödkål, strimlad
  • 1 knippe
    bladpersilja, hackad

KANELDRESSING

  • 1 st
    pressad clementin (ca ½ dl)
  • 2 msk
    kallpressad rapsolja
  • 1 tsk
    kanel, malen
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 tsk
    salt

Gör så här

1. Koka brysselkålen al dente ca 1 minut i lättsaltat vatten. Kyl ner i isvatten. Låt rinna av i durkslag och skiva.

2. Blanda försiktigt samman alla ingredienser till salladen. Häll över dressingen.

4 portioner

151,10 kr
Hemköp chat icon