Hemköp

Brysselkålsallad med valnötter och granatäpple

Recept från i säsong, december 2016

30 min

Brysselkålsallad med valnötter och granatäpple

Ingredienser

  • 400 g
    brysselkål
  • 3 msk
    olivolja
  • 100 g
    valnötter och sötmandlar, rostade
  • 1 st
    fänkål, tunnskivad på mandolin
  • 1 st
    granatäpple
  • 2 st
    clementiner, klyftade
  • 1 st
    höstäpple, skivat
  • 1 tsk
    salt

DRESSING

  • 1 st
    lime, rivet skal och saft
  • 3 msk
    olivolja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220°.

2. Ansa och dela brysselkålen på mitten.

3. Ugnsrosta brysselkålen i 10–15 minuter.

4. Rosta nötter och mandlar i stekpanna.

5. Skiva fänkålen tunt.

6. Plocka ut kärnorna ur granatäpplet.

7. Blanda dressingen och häll över brysselkålen, blanda med övriga ingredienser.

8. Smaka av med salt

6 portioner

137,39 kr
Hemköp chat icon