Brysselkålsallad med valnötter och granatäpple

Recept från i säsong, december 2016

30 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

158,22 kr

Brysselkålsallad med valnötter och granatäpple
  • 400 g

    brysselkål

  • 3 msk

    olivolja

  • 100 g

    valnötter och sötmandlar, rostade

  • 1 st

    fänkål, tunnskivad på mandolin

  • 1 st

    granatäpple

  • 2 st

    clementiner, klyftade

  • 1 st

    höstäpple, skivat

  • 1 tsk

    salt

DRESSING

  • 1 st

    lime, rivet skal och saft

  • 3 msk

    olivolja

Allergiinformation

nötter

Ingredienser

  • 400 g

    brysselkål

  • 3 msk

    olivolja

  • 100 g

    valnötter och sötmandlar, rostade

  • 1 st

    fänkål, tunnskivad på mandolin

  • 1 st

    granatäpple

  • 2 st

    clementiner, klyftade

  • 1 st

    höstäpple, skivat

  • 1 tsk

    salt

DRESSING

  • 1 st

    lime, rivet skal och saft

  • 3 msk

    olivolja

Allergiinformation

nötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220°.

2. Ansa och dela brysselkålen på mitten.

3. Ugnsrosta brysselkålen i 10–15 minuter.

4. Rosta nötter och mandlar i stekpanna.

5. Skiva fänkålen tunt.

6. Plocka ut kärnorna ur granatäpplet.

7. Blanda dressingen och häll över brysselkålen, blanda med övriga ingredienser.

8. Smaka av med salt



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

158,22 kr

Köpklart recept för

158,22 kr