Burrata med honungsbakade bigarråer

Sommaren är högsäsong för bigarråer och har du riktigt många är de underbara att honungsbaka.  

Du lägger dem helt enkelt i en ugnsfast form med honung och olivolja, och låter dem bakas på hög värme under femton-tjugo minuter. Vi adderade rödlök och rosmarin, men du kan variera det nästan hur du vill.  

Servera med rostad surdeg och burrata och du har en sommarlunch som är lika god som vacker.  

Perfekt för dagar när du egentligen inte vill stå i köket, men ändå är sugen på något som känns lite nytt. Var försiktigt med kärnorna bara! Det är lätt att bli lite glupsk när både bigarråer och burrata ligger på tallriken.

30 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

232,95 kr

Burrata med honungsbakade bigarråer
  • 250 g

    bigarråer eller körsbär

  • 1 st

    rödlök

  • 2.5 msk

    honung

  • 1 msk

    vit balsamvinäger (eller vitvinsvinäger)

  • 2 kvistar

    kvistar rosmarin

  • 4 skivor

    surdegsbröd

  • 3 st

    burrata

  • 2 msk

    hackade pistagenötter

  • 2 msk

    plockad dill

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter och laktos

Ingredienser

  • 250 g

    bigarråer eller körsbär

  • 1 st

    rödlök

  • 2.5 msk

    honung

  • 1 msk

    vit balsamvinäger (eller vitvinsvinäger)

  • 2 kvistar

    kvistar rosmarin

  • 4 skivor

    surdegsbröd

  • 3 st

    burrata

  • 2 msk

    hackade pistagenötter

  • 2 msk

    plockad dill

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, nötter och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.  

2. Strimla löken och lägg den i en ugnssäker form tillsammans med bigarråerna.  Tillsätt honung, 1 msk olja och rosmarinkvistar.  

3. Baka i mitten av ugnen ca 15 minuter (25 minuter om bären är frysta). Ta ut och låt svalna. 

4. Rosta brödskivorna i brödrost eller i lite olja i en stekpanna.  

5. Dela burratan på ett stort fat och toppa med de bakade bigarråerna. Strö över pistagenötter och dill.  

6. Ringla över 1 msk olivolja och strö över lite flingsalt. Servera med brödet.  

Tips! Körsbär blir lika gott som bigarråer, ta det du har! Perfekt som förrätt eller på sommarbuffén också. Klara, färdiga, njut! 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

232,95 kr

Köpklart recept för

232,95 kr