Burrito med svenskodlad färs, gräddfil och chipotlesalsa

Burrito är en älskad klassiker från det mexikanska köket – ett mjukt tortillabröd fyllt med smakrika ingredienser. I den här varianten använder vi Svenskodlad färs, ett veganskt och svensktillverkat alternativ fritt från både kött och soja. Färsen är gjord på sötlupin, gråärt, åkerböna och raps från svenska åkrar – ett rent och hållbart hantverk som fungerar precis som vanlig köttfärs. Vill du variera tillagningen? Stek burriton i lite neutral olja i stekpanna istället för att använda ugnen. Har du ont om tid? Servera som tacos – stek färsen och fyll bröden med dina favorittillbehör.

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

306,19 kr

Burrito med svenskodlad färs, gräddfil och chipotlesalsa

BURRITO

  • 1 st

    paprika

  • 1 burk

    majs

  • 2 msk

    matolja

  • 400 g

    vegofärs

  • 250 g

    basmatiris

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    spiskumin

  • 1 burk

    salsa

  • 0.5 msk

    matolja

  • 6 st

    torilla bröd

  • 150 g

    riven ost

TILL SERVERING

  • 1 burk

    salsa

  • 3 dl

    gräddfil

  • 150 g

    salladsmix

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos, soja och ägg

Ingredienser

BURRITO

  • 1 st

    paprika

  • 1 burk

    majs

  • 2 msk

    matolja

  • 400 g

    vegofärs

  • 250 g

    basmatiris

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    spiskumin

  • 1 burk

    salsa

  • 0.5 msk

    matolja

  • 6 st

    torilla bröd

  • 150 g

    riven ost

TILL SERVERING

  • 1 burk

    salsa

  • 3 dl

    gräddfil

  • 150 g

    salladsmix

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos, soja och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en stor stekpanna eller traktörpanna, ugnsform 20x30 cm.

2. Strimla paprika och häll av majskornen. Hetta upp pannan med neutral olja och stek veganfärs på hög värme i ca 3 min. Tillsätt paprikan, majsen, ris, salt, spiskummin och hälften av salsa chipotle. Stek i ytterligare 3 min.

3. Tillsätt neutral olja i ugnsformen. Lägg ut tortilla bröden på köksbänken, och fukta med lite vatten längs kanterna på bröden. Fördela fyllningen och riven ost i bröden. Vik sedan in kanterna ca 4-5 cm, rulla sedan ihop bröden till små paket.

4. Lägg burriton med skarven neråt i ugnsformen. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 min.

5. Servera burriton med resten av salsa chipotle, gräddfil och salladsmix.

Vegetarisk, svenskodlad och full av smak – burriton visar att hållbar matlagning kan vara både enkel och festlig. Ett recept att återkomma till, oavsett veckodag eller tillfälle.

 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

306,19 kr

Köpklart recept för

306,19 kr