Hemköp

Burritos på Nöt & Grönt

Recept från Garant. Matiga burritos! Ett perfekt alternativ till fredagstacosen. Den smakrika rullen är fylld med vår nya färs Nöt & Grönt som är gjord på 50% nötfärs, 25% morot och 25% blomkål. En burrito med massa grönsaker helt enkelt!

50 min

Burritos på Nöt & Grönt

Ingredienser

RIS

  • 3 dl
    Garant fullkornsris
  • 6 dl
    vatten
  • 2 krm
    salt

MANGO OCH AVOKADOSALSA

  • 1 paket
    Garant fryst mango, tinad i rumstemperatur
  • 1 paket
    Garant fryst avokado, tinad i rumstemperatur
  • 0.5 st
    Garant ekologisk rödlök, finhackad
  • 1 st
    färsk chili, finhackad (anpassa mängd efter önskad hetta)
  • 2 st
    lime (ca. 0,5 dl juice från)
  • 1 msk
    Garant ekologisk flytande honung
  • 1.5 nypa
    flingsalt

TACOFÄRS

  • 3 msk
    Garant rapsolja
  • 1 fp
    Garant Nöt & Grönt
  • 1 påse
    Garant ekologisk tacokrydda utan salt
  • 0.75 dl
    vatten
  • 0.25 dl
    Garant ekologisk tamarisoja

MONTERING

  • 8 st
    Garant tortillabröd large
  • 1 påse
    Garant kålmix rödkål & grönkål
  • 1 burk
    Garant ekologisk chunky salsa
  • 1 kruka
    Garant ekologisk koriander
  • 1 påse
    Garant riven textmex ost

TILLBEHÖR

  • 1 fp
    Garant gräddfil
  • 2 dl
    Garant ekologisk chunky salsa

Gör så här

1. Koka riset enligt förpackningen medan du förbereder resterande komponenter.

2. Blanda ihop mango, avokado, rödlök, chili, limejuice, honung och salt till en salsa.

3. Stek färsen i neutral olja på hög värme i 5-10 minuter så att färsen får lite stekyta och vätska ångas bort. Rör om då och då.

 4. Tillsätt sedan tacokrydda, vatten och tamarisoja och rör om så att kryddan fördelas jämnt i färsen. Fortsätt att steka färsen på medelhög värme under omrörning och avsmakning i ungefär 10 minuter eller tills du är nöjd med konsistens och smak.

5. Nu är det dags att montera burritos: Värm tortillan snabbt i mikron för att få den mer lättarbetad.

6. Ordna färsen, riset, mango- och avokadosalsan, kålmix, chunky salsa, koriander och ost längs en rad i mitten av brödet - tänk på att inte fylla för mycket då det blir svårt att rulla burriton.

7. Vik kortsidorna av brödet över fyllningen. Ta ena långsidan närmast dig och vik över och rulla sedan tight i samma riktning så att den återstående sidan också omsluter fyllningen. Lägg åt sidan medan du förbereder resterande burritos.

8. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek sedan dina burritos så att de blir gyllene på alla sidor.

9. Skär upp dina burritos och servera med gräddfil och chunky salsa.

4 portioner

Hemköp chat icon