Recept från Garant. Matiga burritos! Ett perfekt alternativ till fredagstacosen. Den smakrika rullen är fylld med vår nya färs Nöt & Grönt som är gjord på 50% nötfärs, 25% morot och 25% blomkål. En burrito med massa grönsaker helt enkelt!
50 min
RIS
MANGO OCH AVOKADOSALSA
TACOFÄRS
MONTERING
TILLBEHÖR
1. Koka riset enligt förpackningen medan du förbereder resterande komponenter.
2. Blanda ihop mango, avokado, rödlök, chili, limejuice, honung och salt till en salsa.
3. Stek färsen i neutral olja på hög värme i 5-10 minuter så att färsen får lite stekyta och vätska ångas bort. Rör om då och då.
4. Tillsätt sedan tacokrydda, vatten och tamarisoja och rör om så att kryddan fördelas jämnt i färsen. Fortsätt att steka färsen på medelhög värme under omrörning och avsmakning i ungefär 10 minuter eller tills du är nöjd med konsistens och smak.
5. Nu är det dags att montera burritos: Värm tortillan snabbt i mikron för att få den mer lättarbetad.
6. Ordna färsen, riset, mango- och avokadosalsan, kålmix, chunky salsa, koriander och ost längs en rad i mitten av brödet - tänk på att inte fylla för mycket då det blir svårt att rulla burriton.
7. Vik kortsidorna av brödet över fyllningen. Ta ena långsidan närmast dig och vik över och rulla sedan tight i samma riktning så att den återstående sidan också omsluter fyllningen. Lägg åt sidan medan du förbereder resterande burritos.
8. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek sedan dina burritos så att de blir gyllene på alla sidor.
9. Skär upp dina burritos och servera med gräddfil och chunky salsa.
4 portioner