Cacio e pepe-polenta

Polenta med smak av den italienska rätten cacio e pepe ("ost och peppar"), toppad med ett mjukt ägg.

15 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

142,80 kr

Cacio e pepe-polenta
  • 2 msk

    polenta

  • 1 krm

    hela svartpepparkorn

  • 2.5 dl

    grönsaksbuljong

  • 2 msk

    finriven pecorino

  • 1 msk

    smör

  • 1 st

    ägg

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 2 msk

    polenta

  • 1 krm

    hela svartpepparkorn

  • 2.5 dl

    grönsaksbuljong

  • 2 msk

    finriven pecorino

  • 1 msk

    smör

  • 1 st

    ägg

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

  1. Ägg: Koka ägget 6 minuter. Skölj i rikligt med kallt vatten och låt ligga i kallt vatten 10 minuter. Skala försiktigt.
  2. Gröt: Mortla svartpepparkornen.
  3. Koka upp buljongen.
  4. Vispa i polentan och låt koka tills det är krämigt, cirka 3 minuter.
  5. Rör ner pecorino, smör och pepparn i gröten.
  6. Servera polentan toppad med ägg, lite extra ost och peppar.


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

142,80 kr

Köpklart recept för

142,80 kr