Cacio e pepe-polenta

Polenta med smak av den italienska rätten cacio e pepe ("ost och peppar"), toppad med ett mjukt ägg.

15 min

Cacio e pepe-polenta

Ingredienser

  • 2 msk
    polenta
  • 1 krm
    hela svartpepparkorn
  • 2.5 dl
    grönsaksbuljong
  • 2 msk
    finriven pecorino
  • 1 msk
    smör
  • 1 st
    ägg

Gör så här

  1. Ägg: Koka ägget 6 minuter. Skölj i rikligt med kallt vatten och låt ligga i kallt vatten 10 minuter. Skala försiktigt.
  2. Gröt: Mortla svartpepparkornen.
  3. Koka upp buljongen.
  4. Vispa i polentan och låt koka tills det är krämigt, cirka 3 minuter.
  5. Rör ner pecorino, smör och pepparn i gröten.
  6. Servera polentan toppad med ägg, lite extra ost och peppar.

1 portioner