Cacio e pepe-polenta
Polenta med smak av den italienska rätten cacio e pepe ("ost och peppar"), toppad med ett mjukt ägg.
15 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
80,85 kr
2 msk
polenta
1 krm
hela svartpepparkorn
2.5 dl
grönsaksbuljong
2 msk
finriven pecorino
1 msk
smör
1 st
ägg
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
2 msk
polenta
1 krm
hela svartpepparkorn
2.5 dl
grönsaksbuljong
2 msk
finriven pecorino
1 msk
smör
1 st
ägg
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
- Ägg: Koka ägget 6 minuter. Skölj i rikligt med kallt vatten och låt ligga i kallt vatten 10 minuter. Skala försiktigt.
- Gröt: Mortla svartpepparkornen.
- Koka upp buljongen.
- Vispa i polentan och låt koka tills det är krämigt, cirka 3 minuter.
- Rör ner pecorino, smör och pepparn i gröten.
- Servera polentan toppad med ägg, lite extra ost och peppar.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
80,85 kr
Köpklart recept för
80,85 kr