Hemköp

Caesarsallad

Laga en klassisk ceasarsallad som tillbehör till huvudrätten eller servera som huvudrätt med grillad kyckling och stekt bacon. 

20 min

Caesarsallad

Ingredienser

  • 2 st
    romansalladshuvuden, skuren och tvättad
  • 2 skivor
    gott lantbröd
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar

DRESSING

  • 2 st
    vitlöksklyftor, krossade
  • 2 st
    sardeller, mosade
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 st
    ägg
  • 1.5 dl
    olivolja
  • 1 dl
    parmesanost, riven
  • 1 krm
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj salladen, låt rinna av väl och strimla. Tärna brödet, droppa över olivolja, salta och peppra och rosta i ugnen 10 min.

2. Mosa ihop vitlök och sardeller. Rör i senap. Vispa i hela ägget. Häll i oljan i en fin stråle medan du vispar kraftigt, eller använd mixer. Dressingen ska bli ganska tjock. Rör i parmesanosten och peppra ordentligt.

3. Blanda salladen med dressingen och servera i djup tallrik, riv lite parmesan över och lägg på krutongerna.

TIPS: För lite matigare sallad servera med grillad kyckling och knaperstekt bacon.

4 portioner

193,65 kr
Hemköp chat icon