Calvados- och äpplegravad lax

Recept från i säsong: december 2013

15 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

83,85 kr

Calvados- och äpplegravad lax
  • 1 kg

    laxsida, med skinn

  • 0.5 dl

    äppeljuice

  • 0.5 dl

    calvados (kan uteslutas)

  • 1 msk

    matolja

  • 1.5 dl

    salt

  • 1.5 dl

    socker

  • 1 tsk

    vitpepparkorn, krossade

  • 4 msk

    dill, hackad

Ingredienser

  • 1 kg

    laxsida, med skinn

  • 0.5 dl

    äppeljuice

  • 0.5 dl

    calvados (kan uteslutas)

  • 1 msk

    matolja

  • 1.5 dl

    salt

  • 1.5 dl

    socker

  • 1 tsk

    vitpepparkorn, krossade

  • 4 msk

    dill, hackad

Gör så här

1. Snitta skinnet lätt på laxen.

2. Blanda socker, salt, vitpeppar och dill och gnid in på laxens båda sidor. Lägg i en plastpåse.

3. Blanda samman äppeljuice, calvados och matolja. Häll i påsen.

4. Lägg i kylen i minst 1 dygn, vänd på laxen ett par gånger.

5. Stänk över lite calvados vid servering.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

83,85 kr

Köpklart recept för

83,85 kr