Hemköp

Calvados- och äpplegravad lax

Recept från i säsong: december 2013

15 min

Calvados- och äpplegravad lax

Ingredienser

  • 1 kg
    laxsida, med skinn
  • 0.5 dl
    äppeljuice
  • 0.5 dl
    calvados (kan uteslutas)
  • 1 msk
    matolja
  • 1.5 dl
    salt
  • 1.5 dl
    socker
  • 1 tsk
    vitpepparkorn, krossade
  • 4 msk
    dill, hackad

Gör så här

1. Snitta skinnet lätt på laxen.

2. Blanda socker, salt, vitpeppar och dill och gnid in på laxens båda sidor. Lägg i en plastpåse.

3. Blanda samman äppeljuice, calvados och matolja. Häll i påsen.

4. Lägg i kylen i minst 1 dygn, vänd på laxen ett par gånger.

5. Stänk över lite calvados vid servering.

6 portioner