Cambodian BBQ–spett

Spännande smaker möts i dessa fantastiska grillspett med inspiration av Kambodja. Fega inte på värmen utan låt färsen få rejält med yta, då blir fläsket härligt krispigt på ytan.

25 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

149,43 kr

Cambodian BBQ–spett
  • 2 st

    stora vitlöksklyftor

  • 1 st

    lime (rivet skal från, samt 1 msk saft från)

  • 1 st

    citron (rivet skal från)

  • 1 msk

    finhackad färsk ingefära

  • 3 st

    lagerblad

  • 2 tsk

    timjan

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    kanel

  • 2 tsk

    fisksås

  • 600 g

    fläskfärs

Ingredienser

  • 2 st

    stora vitlöksklyftor

  • 1 st

    lime (rivet skal från, samt 1 msk saft från)

  • 1 st

    citron (rivet skal från)

  • 1 msk

    finhackad färsk ingefära

  • 3 st

    lagerblad

  • 2 tsk

    timjan

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    kanel

  • 2 tsk

    fisksås

  • 600 g

    fläskfärs

Gör så här

1. Finhacka lagerblad och vitlök och mortla eller mixa sedan tillsammans med alla ingredienser (utom fläskfärsen) tills du har en kryddpasta. Blanda kryddpastan med fläskfärsen.

2. Forma färsen runt grillspett. Tänk på att inte ta för mycket på varje spett — det räcker med ca 2–3 msk färs. Krama till färsen ordentligt runt spetten och låt sedan vila ca 1 timme i kylskåp.

3. Grilla spetten över het värme tills de fått rejält med färg. Servera genast.

Tips! Låt ytan bli lite knaprig, då smakar fläsket som allra godast!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

149,43 kr

Köpklart recept för

149,43 kr