Spröd kexbotten möter len cheesecake och syrlig lemoncurd i denna citroncheesecake med recept av Camilla Hamid.
45 min
10 ingredienser
Köpklart recept för totalt
184,65 kr
Ingredienser (botten)
15 st
digestivekex
150 g
smör (100 g till kakbotten + 50 g till lemoncurden)
Ingredienser (fyllning)
600 g
färskost
1.5 dl
vispgrädde
2 dl
florsocker
2 tsk
vaniljsocker (eller 0,5 tsk vaniljpulver)
2 st
citron (fint rivet skal till fyllningen, citronsaft till toppingen)
Ingredienser (topping – lemon curd)
7 st
stora ägg (5 äggulor + 2 hela ägg)
1 st
citron (fint rivet skal + saft till toppingen)
1 dl
strösocker
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser (botten)
15 st
digestivekex
150 g
smör (100 g till kakbotten + 50 g till lemoncurden)
Ingredienser (fyllning)
600 g
färskost
1.5 dl
vispgrädde
2 dl
florsocker
2 tsk
vaniljsocker (eller 0,5 tsk vaniljpulver)
2 st
citron (fint rivet skal till fyllningen, citronsaft till toppingen)
Ingredienser (topping – lemon curd)
7 st
stora ägg (5 äggulor + 2 hela ägg)
1 st
citron (fint rivet skal + saft till toppingen)
1 dl
strösocker
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Topping - Lemon curd:
Köpklart recept för totalt
184,65 kr
Köpklart recept för
184,65 kr