Cannelloni med röda linser och babyspenat

Cannelloni är riktig comfort food – mjuka pastarullar fyllda med något gott och gratinerade med ost. Här gör vi en näringsrik variant med röda linser, morötter och spenat som får smak av paprika/chili-crème fraiche. Det blir både mättande och smakrikt, utan att kännas tungt. Genom att lägga rullarna med skarven ner och tätt ihop i formen håller de sig snygga under tillagningen. Med en enkel sallad på ruccola och tomater tillför du en fräsch kontrast – och en rätt som funkar lika bra till vardag som helg.

30 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

186,95 kr

Cannelloni med röda linser och babyspenat

FYLLNING

  • 2 fp

    lins

  • 1 msk

    olivolja

  • 250 g

    strimlade morötter

  • 1 påse

    babyspenat

  • 1 tsk

    salt

  • 2 dl

    crème fraiche

CANNELLONI

  • 1 fp

    färska lasagneplattor

  • 1 fp

    krossade tomater med örter

  • 150 g

    riven ost

SALLAD

  • 1 fp

    körsbärstomat

  • 1 fp

    ruccola

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

Ingredienser

FYLLNING

  • 2 fp

    lins

  • 1 msk

    olivolja

  • 250 g

    strimlade morötter

  • 1 påse

    babyspenat

  • 1 tsk

    salt

  • 2 dl

    crème fraiche

CANNELLONI

  • 1 fp

    färska lasagneplattor

  • 1 fp

    krossade tomater med örter

  • 150 g

    riven ost

SALLAD

  • 1 fp

    körsbärstomat

  • 1 fp

    ruccola

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 krm

    salt

  • 1 krm

    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en stekpanna, ugnsform 20x30 cm och skål.

2. Skölj kokta röda linser. Hetta upp pannan med olivolja och fräs strimlade morötter, babyspenat och salt på medelhög värme i 2 min. Ta av från värmen och rör ner linserna och lätt crème fraiche paprika/chili.

3. Lägg ut färska lasagneplattor på en skärbräda och fördela fyllningen (ca 2 cm fyllning/rulle) på plattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i formen med skarven ner. Fördela resten av fyllningen över rullarna.

4. Täck rullarna med krossade tomater örter och riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 min.

5. Halvera körsbärstomater och blanda med ruccola, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen .

6. Servera cannellonin med salladen.

Linser, spenat och morötter i krämig fyllning, täckta med tomatsås och ost – en grön rätt som mättar, värmer och får hela köket att dofta riktigt gott.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

186,95 kr

Köpklart recept för

186,95 kr