Recept från Hemlagat, nr 3 / 2019
25 min
TILL SERVERING
1. Skär av skalet på pumpan och dela den i bitar, ca 4x4 cm. Lägg dem i en kastrull med vatten och grönsaksbuljong och koka upp. Sänk värmen och sjud ca 15 minuter tills de är mjuka. Häll av kokvattnet och mixa till en puré. Ställ åt sidan och låt svalna.
2. Koka under tiden spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet men spara ca 1 dl.
3. Skär halloumin i små tärningar och stek gyllene på medelvärme, riv eller pressa ner vitlöken på slutet och låt den steka med någon minut under omrörning.
4. Vispa ihop matlagningsgrädde, ägg, parmesan, pumpapuré, salt och nymalen svartpeppar i en bunke. Häll ner äggvispet tillsammans med halloumifräset i pastan och värm på låg värme under omrörning ett par minuter tills allt blivit krämigt. Späd ev. med kokvattnet om det behövs.
5. Hacka persiljan, strö över. Servera med riven parmesan och svartpeppar.
Tips! Tillsätt gärna även mindre bitar av skogschampinjoner, eller annan svamp, direkt i pannan när du steker halloumiosten.
4 portioner