Ceviche på svenskt vis med sill, mango och lime

Sill med mango, lime och chili? Ja! Vi gör en svensk variant av den peruanska klassikern på rå fisk. Detta recept svensk ceviche med sill, mango, lime, avokado, salladslök och chili passar utmärkt till buffébordet i påsk eller i sommar.

20 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

265,67 kr

Ceviche på svenskt vis med sill, mango och lime
  • 2 fp

    hela filéer 5-minuterssill

  • 1 st

    färsk rödlök

  • 1 st

    chili

  • 1 st

    färsk avokado

  • 2 dl

    mango (fryst eller färsk)

  • 1 st

    salladslök

  • 1 kruka

    kruka färsk koriander

  • 1 näve

    rostade majskorn (på påse)

  • 3 dl

    limejuice (från lime)

  • 1 st

    finrivet skal från 1 lime

  • 1 tsk

    strösocker

  • 1 st

    salladslök

Ingredienser

  • 2 fp

    hela filéer 5-minuterssill

  • 1 st

    färsk rödlök

  • 1 st

    chili

  • 1 st

    färsk avokado

  • 2 dl

    mango (fryst eller färsk)

  • 1 st

    salladslök

  • 1 kruka

    kruka färsk koriander

  • 1 näve

    rostade majskorn (på påse)

  • 3 dl

    limejuice (från lime)

  • 1 st

    finrivet skal från 1 lime

  • 1 tsk

    strösocker

  • 1 st

    salladslök

Gör så här

1. Häll av lagen från sillen och skär sillen i tunna skivor.

2. Blanda en lag av limejuice, rivet limeskal, salladslök och socker.

3. Lägg i sillskivorna, och låt ta smak i 20 minuter.

4. Ta bort kärnorna ur chilin. Tärna avokado och mango, finhacka chilin och skiva salladslöken i tunna skivor.

5. Vänd ner allt i sillagen, rör runt försiktigt så allt blandas.

6. Vid servering, toppa med rostade majskorn och hackad koriander.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor


Köpklart recept för totalt

265,67 kr

Köpklart recept för

265,67 kr