Ceviche på svenskt vis med sill, mango och lime
Sill med mango, lime och chili? Ja! Vi gör en svensk variant av den peruanska klassikern på rå fisk. Detta recept svensk ceviche med sill, mango, lime, avokado, salladslök och chili passar utmärkt till buffébordet i påsk eller i sommar.
20 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
293,12 kr
2 fp
hela filéer 5-minuterssill
1 st
färsk rödlök
1 st
chili
1 st
färsk avokado
2 dl
mango (fryst eller färsk)
1 st
salladslök
1 kruka
kruka färsk koriander
1 näve
rostade majskorn (på påse)
3 dl
limejuice (från lime)
1 st
finrivet skal från 1 lime
1 tsk
strösocker
1 st
salladslök
Ingredienser
2 fp
hela filéer 5-minuterssill
1 st
färsk rödlök
1 st
chili
1 st
färsk avokado
2 dl
mango (fryst eller färsk)
1 st
salladslök
1 kruka
kruka färsk koriander
1 näve
rostade majskorn (på påse)
3 dl
limejuice (från lime)
1 st
finrivet skal från 1 lime
1 tsk
strösocker
1 st
salladslök
Gör så här
1. Häll av lagen från sillen och skär sillen i tunna skivor.
2. Blanda en lag av limejuice, rivet limeskal, salladslök och socker.
3. Lägg i sillskivorna, och låt ta smak i 20 minuter.
4. Ta bort kärnorna ur chilin. Tärna avokado och mango, finhacka chilin och skiva salladslöken i tunna skivor.
5. Vänd ner allt i sillagen, rör runt försiktigt så allt blandas.
6. Vid servering, toppa med rostade majskorn och hackad koriander.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Köpklart recept för totalt
293,12 kr
Köpklart recept för
293,12 kr