Hemköp

Ceviche på svenskt vis med sill, mango och lime

Sill med mango, lime och chili? Ja! Vi gör en svensk variant av den peruanska klassikern på rå fisk. Detta recept svensk ceviche med sill, mango, lime, avokado, salladslök och chili passar utmärkt till buffébordet i påsk eller i sommar.

20 min

Ceviche på svenskt vis med sill, mango och lime

Ingredienser

  • 2 fp
    hela filéer 5-minuterssill
  • 1 st
    färsk rödlök
  • 1 st
    chili
  • 1 st
    färsk avokado
  • 2 dl
    mango (fryst eller färsk)
  • 1 st
    salladslök
  • 1 kruka
    kruka färsk koriander
  • 1 näve
    rostade majskorn (på påse)
  • 3 dl
    limejuice (från lime)
  • 1 st
    finrivet skal från 1 lime
  • 1 tsk
    strösocker
  • 1 st
    salladslök

Gör så här

1. Häll av lagen från sillen och skär sillen i tunna skivor.

2. Blanda en lag av limejuice, rivet limeskal, salladslök och socker.

3. Lägg i sillskivorna, och låt ta smak i 20 minuter.

4. Ta bort kärnorna ur chilin. Tärna avokado och mango, finhacka chilin och skiva salladslöken i tunna skivor.

5. Vänd ner allt i sillagen, rör runt försiktigt så allt blandas.

6. Vid servering, toppa med rostade majskorn och hackad koriander.

8 portioner

265,20 kr
Hemköp chat icon