Hemköp

Cheddar på pepparkaksdigestive med fikonmarmelad och timjan

Klassiker i en lite annorlunda tappning. Pepparkaka och ost smakar ju fortfarande så gott ihop! Förbered kexbottnen i förväg så går det busenkelt att toppa med ost och marmelad när gästerna kommer.

15 min

Cheddar på pepparkaksdigestive med fikonmarmelad och timjan

Ingredienser

  • 100 g
    pepparkakor
  • 100 g
    digestivekex
  • 100 g
    smör
  • 200 g
    cheddarost
  • 1 dl
    fikonmarmelad
  • 1 knippe
    färsk timjan

Gör så här

1. Krossa pepparkakor och kex för hand i en påse, eller i en matberedare, till fina smulor.

2. Smält under tiden smöret i en stor kastrull. Tillsätt de krossade kexen och rör ihop till en deg.

3. Tryck ut degen i en rektangulär eller kvadratisk bakplåtspappersklädd form, ca 25 x 30 cm. Se till att ytan blir jämn och fin. Ställ in i kylen och låt stelna. Lyft ur formen, skär i munsstora bitar och lägg på ett serveringsfat.

4. Skär skivor av cheddarosten och lägg dem på kexen. Toppa med fikonmarmelad och färsk timjan.

14 portioner

Hemköp chat icon