Klassiker i en lite annorlunda tappning. Pepparkaka och ost smakar ju fortfarande så gott ihop! Förbered kexbottnen i förväg så går det busenkelt att toppa med ost och marmelad när gästerna kommer.
15 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
205,10 kr
100 g
pepparkakor
100 g
digestivekex
100 g
smör
200 g
cheddarost
1 dl
fikonmarmelad
1 knippe
färsk timjan
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
100 g
pepparkakor
100 g
digestivekex
100 g
smör
200 g
cheddarost
1 dl
fikonmarmelad
1 knippe
färsk timjan
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Krossa pepparkakor och kex för hand i en påse, eller i en matberedare, till fina smulor.
2. Smält under tiden smöret i en stor kastrull. Tillsätt de krossade kexen och rör ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en rektangulär eller kvadratisk bakplåtspappersklädd form, ca 25 x 30 cm. Se till att ytan blir jämn och fin. Ställ in i kylen och låt stelna. Lyft ur formen, skär i munsstora bitar och lägg på ett serveringsfat.
4. Skär skivor av cheddarosten och lägg dem på kexen. Toppa med fikonmarmelad och färsk timjan.
Köpklart recept för totalt
205,10 kr
Köpklart recept för
205,10 kr