Cheddar på pepparkaksdigestive med fikonmarmelad och timjan

Klassiker i en lite annorlunda tappning. Pepparkaka och ost smakar ju fortfarande så gott ihop! Förbered kexbottnen i förväg så går det busenkelt att toppa med ost och marmelad när gästerna kommer. 

15 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

205,10 kr

Cheddar på pepparkaksdigestive med fikonmarmelad och timjan
  • 100 g

    pepparkakor

  • 100 g

    digestivekex

  • 100 g

    smör

  • 200 g

    cheddarost

  • 1 dl

    fikonmarmelad

  • 1 knippe

    färsk timjan

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 100 g

    pepparkakor

  • 100 g

    digestivekex

  • 100 g

    smör

  • 200 g

    cheddarost

  • 1 dl

    fikonmarmelad

  • 1 knippe

    färsk timjan

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Krossa pepparkakor och kex för hand i en påse, eller i en matberedare, till fina smulor.

2. Smält under tiden smöret i en stor kastrull. Tillsätt de krossade kexen och rör ihop till en deg.

3. Tryck ut degen i en rektangulär eller kvadratisk bakplåtspappersklädd form, ca 25 x 30 cm. Se till att ytan blir jämn och fin. Ställ in i kylen och låt stelna. Lyft ur formen, skär i munsstora bitar och lägg på ett serveringsfat.

4. Skär skivor av cheddarosten och lägg dem på kexen. Toppa med fikonmarmelad och färsk timjan.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor


Köpklart recept för totalt

205,10 kr

Köpklart recept för

205,10 kr