Hemköp

Vegetarisk chèvre chaud

Matbloggaren Gustav Johanssons svar på comfort food. ”Inspirerad av klassikern med getost serveras här cashewost och mandelricotta på valnötsbröd.”

40 min

Vegetarisk chèvre chaud

Ingredienser

  • 4 skivor
    valnötsbröd eller surdegsbröd
  • 80 g
    rucola
  • 1.5 dl
    cashewost
  • 1 dl
    kapris
  • 1 msk
    olivolja till stekning

CASHEWOST

  • 3 dl
    naturella cashewnötter
  • 1 dl
    näringsjäst
  • 1 tsk
    salt

MANDELRICOTTA

  • 2.5 dl
    mandlar
  • 1.5 dl
    vatten
  • 1 st
    citron (ca. 2 msk juice från)
  • 1.5 msk
    näringsjäst
  • 1 nypa
    salt

BALSAMICOLÖK

  • 5 st
    vitlöksklyftor
  • 3 st
    röda lökar
  • 0.5 dl
    balsamvinäger
  • 0.5 dl
    socker
  • 2 msk
    sojasås, japansk
  • 1 msk
    rapsolja
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

Cashewost: Mixa cashewnötter, näringsjäst och salt till fint pulver i matberedare, dock utan att det blir nötsmör! Salta.

Mandelricotta: Skålla mandlarna genom att koka dem 1 minut, lägg dem i kallt vatten och gnugga loss skalet. Mixa mandlar, salt, citronjuice, näringsjäst och hälften av vattnet. Späd med vatten tills det påminner om färskost. Smaka av med salt och citronjuice.

Balsamicolök: Skala och skiva vitlök och rödlök. Stek löken mjuk i rapsolja på låg värme. Slå i balsamvinäger, sojasås, socker och svartpeppar och koka 20 min på låg värme till en krämig sylt.

Montering: Fritera kaprisen i het stekpanna med rikligt med olivolja tills den mörknar och knopparna öppnar sig. Lägg på ett fat med papper. Torka ur stekpannan. Skär fyra skivor gott valnötsbröd och stek gyllene med ny olivolja. Lägg ut rucola på bröden. Klicka på rikligt med mandelricotta och balsamicolök, toppa med cashewost och kapris. Servera medan bröden är varma!

4 portioner

Hemköp chat icon