Laga en utsökt hemmagjord kycklingkebab med välsmakande och het salsa på lök, jalapeño, lime och koriander. Toppa med majonäs för det lilla extra stinget och servera i korvbröd. Superenkelt och supergott!
90 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
313,23 kr
1 dl
turkisk yoghurt
2 msk
kebabkrydda
2 tsk
citronzest
1 st
citron, pressad
salt
500 g
tunnskivad kycklinglårfilé
1 pk
grillspett av trä
8 st
korvbröd
Löksalsa
1 st
finhackad silverlök
0.5 st
finhackad röd eller grön jalapeno
0.25 dl
hackad koriander
1 st
pressad lime
salt
0.25 dl
hackad persilja
Chilimajonnäs
0.5 dl
Sriraschasås
2 dl
majonnäs
1 st
pressad lime
salt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1 dl
turkisk yoghurt
2 msk
kebabkrydda
2 tsk
citronzest
1 st
citron, pressad
salt
500 g
tunnskivad kycklinglårfilé
1 pk
grillspett av trä
8 st
korvbröd
Löksalsa
1 st
finhackad silverlök
0.5 st
finhackad röd eller grön jalapeno
0.25 dl
hackad koriander
1 st
pressad lime
salt
0.25 dl
hackad persilja
Chilimajonnäs
0.5 dl
Sriraschasås
2 dl
majonnäs
1 st
pressad lime
salt
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Blanda samman yoghurt, kebabkrydda, citronzest, pressad citron och salt.
2. Lägg i kycklingskivor och låt marinera ca 1 timme.
3. Trä skivorna på spett och grilla på indirekt glöd tills fin färg.
4. Blanda samman allt till salsan och chilimajonnäsen.
5. Servera spetten i korvbröd med salsa och chilimajonnäs.
Köpklart recept för totalt
313,23 kr
Köpklart recept för
313,23 kr