En stor gryta chili är gott för både barn och vuxna, och perfekt vintermat.
50 min
CHILI CON CARNE
TOPPING
CORN BREAD
1. CHILI CON CARNE: Fräs lök, vitlök och paprika lätt. Ta upp och lägg åt sidan.
2. Bryn färsen i lite smör eller olja tillsammans med alla kryddorna så det får lite färg.
3. Lägg lök- och paprikablandningen och köttfärsen i en gryta.
4. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med någon minut.
5. Häll i tomatkross samt vatten och fond och låt det sjuda ihop ca 10 minuter tills det tjocknar lite.
6. Skölj bönorna och tillsätt dem och låt allt bli varmt igen.
7. Runda av med en nypa socker och smaka av med salt och peppar.
8. Servera med toppingarna och cornbread.
9. CORN BREAD: Sätt ugnen på 200 grader.
10. Blanda mjölk och polenta i en kastrull och sjud tills det tjocknar.
11. Rör i smör, salt och socker och häll blandningen i en skål för att svalna till rumstemperatur.
12. Rör i äggulorna, majskornen och den gröna chilin.
13. Vispa upp vitorna till ett fast skum och vänd i det försiktigt.
14. Häll smeten i en rund smord form eller ugnsfast stekpanna.
15. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter tills en baksticka är torr när du sticker i brödet.
16. Serveras nybakat.
6 portioner