4 PORTIONER · CA 20 MIN
20 min
Portioner: 40
400 g kycklinglårfilé
8 träspett
1 tsk chilipulver
1 msk olivolja salt
ROSTADE GRÖNSAKER:
300 g potatis
1 zucchini
1 röd paprika
1 påse bladspenat
2 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
CITRONKRÄM:
1 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 tsk olivolja salt och nymalen svartpeppar
1. Klyfta potatisen och rosta med olivolja, salt och peppar i 200° ugn 20–25 min. Skär paprikan i bitar och zucchinin i skivor och stek runt om.
2. Krydda kycklinglåren med salt ochchilipulver, trä på spett. Bryn i het panna och stek klart i 150° ugn 10–15 min.
3. Blanda creme fraiche med citronskal och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
4. Vänd ner bladspenat med den rostade potatisen, paprikan och zucchinin.