Det finns alltid plats för efterrätt. Så släng ihop dessa ljuvliga chokladkakor och servera med glass och nötter. Pricken över i:et på de flesta middagar eller kalas!
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
202,75 kr
7.5 dl
vetemjöl
1 tsk
bikarbonat
0.5 tsk
bakpulver
1 tsk
flingsalt
250 g
smör
2.5 dl
socker
2.5 dl
farinsocker
2 st
stora ägg
2 tsk
vaniljpulver, äkta vanilj eller vaniljsocker
5 dl
hackad choklad, blandade sorter
Tillbehör
1 pk
vaniljglass
1 dl
rostade nötter, hackade
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
7.5 dl
vetemjöl
1 tsk
bikarbonat
0.5 tsk
bakpulver
1 tsk
flingsalt
250 g
smör
2.5 dl
socker
2.5 dl
farinsocker
2 st
stora ägg
2 tsk
vaniljpulver, äkta vanilj eller vaniljsocker
5 dl
hackad choklad, blandade sorter
Tillbehör
1 pk
vaniljglass
1 dl
rostade nötter, hackade
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, nötter, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 190°.
2. Blanda samman mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
3. Vispa smör och socker vitt och poröst, vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt vaniljpulver.
4. Vänd ner de torra ingredienserna och allra sist chokladhacket.
5. Använd en gjutjärnspanna som tål ugnsvärme och platta ut 1-1 1/2 cm tjock kaka, lämna 2 cm till kanten.
6. Grädda 8-12 minuter. Servera med vaniljglass och krossade nötter.
Köpklart recept för totalt
202,75 kr
Köpklart recept för
202,75 kr