Himmelsk chokladmoussedessert som sätter pricken över i:et efter en god middag. Moussen innehåller hallon samt både ljus och mörk choklad och toppas med bruten maräng och råröda hallon.
40 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
112,80 kr
MOUSSE
5 dl
vispgrädde
2 dl
hallon, frysta
125 g
mörk choklad
125 g
choklad
MARÄNG
3 st
äggvitor
2 dl
socker
0.5 tsk
citronsaft
RÅRÖRDA HALLON
1 fp
frysta hallon
1 msk
socker
1 st
lime, skalet
DEKORATION
1 ask
färska hallon
Allergiinformation
laktos och ägg
MOUSSE
5 dl
vispgrädde
2 dl
hallon, frysta
125 g
mörk choklad
125 g
choklad
MARÄNG
3 st
äggvitor
2 dl
socker
0.5 tsk
citronsaft
RÅRÖRDA HALLON
1 fp
frysta hallon
1 msk
socker
1 st
lime, skalet
DEKORATION
1 ask
färska hallon
Allergiinformation
laktos och ägg
1. Koka upp grädden tillsammans med hallonen, sila och vänd ner chokladen. Vispa tills chokladen smält och ställ in i kylen så att smeten kallnar.
2. Sätt ugnen på 125°. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.
3. Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.
4. Bred ut marängen på ett bakplåtspapper och torka i 125° ca 1 timma.
5. Vispa chokladmoussen med elvisp.
6. Rör samman frysta hallon med sockret och limeskalen.
7. Servera moussen med hallon och en bruten bit av marängen.
Tips: Chokladmoussen och marängen kan förberedas dagen innan.
Köpklart recept för totalt
112,80 kr
Köpklart recept för
112,80 kr