Himmelsk chokladmoussedessert som sätter pricken över i:et efter en god middag. Moussen innehåller hallon samt både ljus och mörk choklad och toppas med bruten maräng och råröda hallon.
40 min
MOUSSE
MARÄNG
RÅRÖRDA HALLON
DEKORATION
1. Koka upp grädden tillsammans med hallonen, sila och vänd ner chokladen. Vispa tills chokladen smält och ställ in i kylen så att smeten kallnar.
2. Sätt ugnen på 125°. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.
3. Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.
4. Bred ut marängen på ett bakplåtspapper och torka i 125° ca 1 timma.
5. Vispa chokladmoussen med elvisp.
6. Rör samman frysta hallon med sockret och limeskalen.
7. Servera moussen med hallon och en bruten bit av marängen.
Tips: Chokladmoussen och marängen kan förberedas dagen innan.
6 portioner