Hemköp

Chokladsandwich med vaniljglass & hallon

Sandwich är klassikern i glasskiosken som generationer är uppvuxna med. Du kan faktiskt göra den själv! Här en uppdaterad variant med frisk smak av hallon.

60 min

Chokladsandwich med vaniljglass & hallon

Ingredienser

SANDWICH

  • 250 g
    rumsvarmt smör
  • 2 dl
    strösocker
  • 2 st
    äggulor
  • 5.5 dl
    vetemjöl
  • 1.5 dl
    kakao
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 0.5 tsk
    salt

GLASS OCH BÄR

  • 1 pk
    vaniljglass
  • 250 g
    hallon, färska eller frysta

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader för hushållsugn, varmluft 160 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

2. Sandwich: Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna. Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål. Rör ner allt i äggsmeten och blanda till en smidig deg.

3. Dela degen i två bitar och kavla ut dem på ett lätt mjölat bakbord till en fyrkant, cirka 24 x 24 cm. Skär dem i cirka 8 x 8 cm stora rutor. Pricka dem med en gaffel och lägg försiktigt över på plåten.

4. Grädda i ugnen i 10–13 minuter, beroende på hur tjock degen är. Håll koll så att kanterna inte blir brända. Låt kakorna svalna och lägg dem sedan på ett galler för att kallna.

5. Glass: Tina glassen lätt och blanda ner hallonen. Häll ner glassen i en form klädd med bakplåtspapper. Bred ut glassen jämnt till en rektangel, ca 24 x 24 cm.

6. Ställ in plåten i frysen och låt glassen stelna i minst 1 timme.

7. Montera och servera: Ta ut glassen och skär den i 9 rutor. Lägg en glassruta mellan två chokladkakor till en sandwich. Servera direkt eller slå in varje sandwich i plastfolie eller smörgåspapper och förvara i frysen.

9 portioner