Sandwich är klassikern i glasskiosken som generationer är uppvuxna med. Du kan faktiskt göra den själv! Här en uppdaterad variant med frisk smak av hallon.
60 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
201,75 kr
SANDWICH
250 g
rumsvarmt smör
2 dl
strösocker
2 st
äggulor
5.5 dl
vetemjöl
1.5 dl
kakao
1 tsk
vaniljsocker
0.5 tsk
salt
GLASS OCH BÄR
1 pk
vaniljglass
250 g
hallon, färska eller frysta
SANDWICH
250 g
rumsvarmt smör
2 dl
strösocker
2 st
äggulor
5.5 dl
vetemjöl
1.5 dl
kakao
1 tsk
vaniljsocker
0.5 tsk
salt
GLASS OCH BÄR
1 pk
vaniljglass
250 g
hallon, färska eller frysta
1. Värm ugnen till 175 grader för hushållsugn, varmluft 160 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
2. Sandwich: Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna. Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål. Rör ner allt i äggsmeten och blanda till en smidig deg.
3. Dela degen i två bitar och kavla ut dem på ett lätt mjölat bakbord till en fyrkant, cirka 24 x 24 cm. Skär dem i cirka 8 x 8 cm stora rutor. Pricka dem med en gaffel och lägg försiktigt över på plåten.
4. Grädda i ugnen i 10–13 minuter, beroende på hur tjock degen är. Håll koll så att kanterna inte blir brända. Låt kakorna svalna och lägg dem sedan på ett galler för att kallna.
5. Glass: Tina glassen lätt och blanda ner hallonen. Häll ner glassen i en form klädd med bakplåtspapper. Bred ut glassen jämnt till en rektangel, ca 24 x 24 cm.
6. Ställ in plåten i frysen och låt glassen stelna i minst 1 timme.
7. Montera och servera: Ta ut glassen och skär den i 9 rutor. Lägg en glassruta mellan två chokladkakor till en sandwich. Servera direkt eller slå in varje sandwich i plastfolie eller smörgåspapper och förvara i frysen.
Köpklart recept för totalt
201,75 kr
Köpklart recept för
201,75 kr