Sandwich är klassikern i glasskiosken som generationer är uppvuxna med. Du kan faktiskt göra den själv! Här en uppdaterad variant med frisk smak av hallon.
60 min
SANDWICH
GLASS OCH BÄR
1. Värm ugnen till 175 grader för hushållsugn, varmluft 160 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
2. Sandwich: Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna. Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål. Rör ner allt i äggsmeten och blanda till en smidig deg.
3. Dela degen i två bitar och kavla ut dem på ett lätt mjölat bakbord till en fyrkant, cirka 24 x 24 cm. Skär dem i cirka 8 x 8 cm stora rutor. Pricka dem med en gaffel och lägg försiktigt över på plåten.
4. Grädda i ugnen i 10–13 minuter, beroende på hur tjock degen är. Håll koll så att kanterna inte blir brända. Låt kakorna svalna och lägg dem sedan på ett galler för att kallna.
5. Glass: Tina glassen lätt och blanda ner hallonen. Häll ner glassen i en form klädd med bakplåtspapper. Bred ut glassen jämnt till en rektangel, ca 24 x 24 cm.
6. Ställ in plåten i frysen och låt glassen stelna i minst 1 timme.
7. Montera och servera: Ta ut glassen och skär den i 9 rutor. Lägg en glassruta mellan två chokladkakor till en sandwich. Servera direkt eller slå in varje sandwich i plastfolie eller smörgåspapper och förvara i frysen.
9 portioner