Rosmarinens smak av citrus och peppar ger en fin smakkombination tillsammans med choklad. Saftiga björnbär, färska eller frysta, tillför en druvig smak.
60 min
Fudgeglasyr:
1. Blanda kakaon med vattnet och rör om tills kakaon har lösts upp. Ställ åt sidan.
2. Vispa smör, florsocker och salt fluffigt. Tillsätt den smälta chokladen. Vispa tills allt är väl blandat. Vispa i kakaoblandningen.
Brownie:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en 20 cm kakform med bakplåtspapper.
2. Blanda rosmarinhacket med sockret i en skål.
3. Smält hälften av chokladen i ett vattenbad.
4. Hacka resten av chokladen i små bitar. Ställ åt sidan.
5. Vispa smöret med rosmarinsockret fluffigt. Tillsätt de lätt uppvispade äggen, ett i taget, och vispa till en jämn smet. Vänd ner kakaon och mjölet, och rör sedan i den smälta chokladen. Blanda försiktigt ner chokladbitar och björnbär.
6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 40–45 minuter, eller tills kakan är fast i mitten. Obs att kakan ska vara kladdig.
7. Låt kakan svalna helt i formen. Bred sedan ut glasyren över kakan.Garnera med björnbär.
16 portioner