Hemköp

Chokladgranar

Kakorna får krämig glasyr med choklad- och kaffesmak.

40 min

Chokladgranar

Ingredienser

MÖRDEG

  • 2.25 dl
    vetemjöl
  • 0.5 dl
    strösocker
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 100 g
    smör

GLASYR

  • 50 g
    smör
  • 0.5 dl
    starkt bryggkaffe
  • 1 dl
    kakao
  • 1 msk
    vaniljsocker
  • 2 dl
    florsocker

Gör så här

Mördeg: 1. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i matberedare eller bunke.

2. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg.

3. Vira in degen i plastfolie och låt vila en stund i kylskåp.

Glasyr: 1. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda smöret med resten av ingredienserna till en jämn smet.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta på ett väl mjölat bakbord. (Ev behövs lite mjöl ovanpå degen för att inte kaveln ska fastna.) Stansa ut granar (eller andra former) med en pepparkaksform och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Baka i mitten av ugnen ca 8–10 minuter eller tills kakorna fått en lätt gyllene ton.

5. Ta ut kakorna och låt dem kallna innan du breder på glasyren. Pudra ev på lite kakao för extra chokladsmak.

16 portioner

Hemköp chat icon