Koka julens kola med en twist i år! I det här receptet lagas kolan med choklad och ingefära. Resultatet blir en söt och kraftig kola med en lite pepprigare smak. Perfekt för godisbrickan eller adventsminglet.
40 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
195,94 kr
100 g
smör eller margarin
4 msk
kakao
2 dl
vispgrädde
3.5 dl
strösocker
1 dl
ljus sirap
2 msk
finriven färsk ingefära
Allergiinformation
laktos
100 g
smör eller margarin
4 msk
kakao
2 dl
vispgrädde
3.5 dl
strösocker
1 dl
ljus sirap
2 msk
finriven färsk ingefära
Allergiinformation
laktos
1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner de övriga ingredienserna.
2. Koka kolan till 125° eller gör kulprovet.
3. Lägg bakplåtspapper i en form och häll i smeten. Låt stelna i kylen ca 3 timmar.
4. Klipp eller skär ut kolor och vira in dem i lite smörpapper.
KULPROV: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska vara fast till hård när kolan är färdig.
Köpklart recept för totalt
195,94 kr
Köpklart recept för
195,94 kr