Hemköp

Chokladkola med ingefära

Koka julens kola med en twist i år! I det här receptet lagas kolan med choklad och ingefära. Resultatet blir en söt och kraftig kola med en lite pepprigare smak. Perfekt för godisbrickan eller adventsminglet.

40 min

Chokladkola med ingefära

Ingredienser

  • 100 g
    smör eller margarin
  • 4 msk
    kakao
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 3.5 dl
    strösocker
  • 1 dl
    ljus sirap
  • 2 msk
    finriven färsk ingefära

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner de övriga ingredienserna.

2. Koka kolan till 125° eller gör kulprovet.

3. Lägg bakplåtspapper i en form och häll i smeten. Låt stelna i kylen ca 3 timmar.

4. Klipp eller skär ut kolor och vira in dem i lite smörpapper.

KULPROV: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska vara fast till hård när kolan är färdig.

40 portioner