Chokladkräm med blodapelsingranité & saltkaramell
Recept från i säsong: december 2017
120 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
249,60 kr
BLODAPELSINGRANITÉ
5 dl
blodapelsinjuice
3 msk
honung
CHOKLADKRÄM
100 g
mörk choklad
2 st
äggulor
0.5 dl
socker
2 dl
vispgrädde
CHOKLADKRISP
0.5 dl
socker
50 g
rumstempererat smör
100 g
mjöl
0.5 tsk
salt
1 tsk
kakao
SALTKARAMELL
1 burk
karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)
1 nypa
flingsalt
TOPPA MED
1 st
blodapelsin
Ingredienser
BLODAPELSINGRANITÉ
5 dl
blodapelsinjuice
3 msk
honung
CHOKLADKRÄM
100 g
mörk choklad
2 st
äggulor
0.5 dl
socker
2 dl
vispgrädde
CHOKLADKRISP
0.5 dl
socker
50 g
rumstempererat smör
100 g
mjöl
0.5 tsk
salt
1 tsk
kakao
SALTKARAMELL
1 burk
karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)
1 nypa
flingsalt
TOPPA MED
1 st
blodapelsin
Gör så här
1. Blanda juice med honung och häll i en stor form. Frys över natten.
2. Chokladkräm: Smält försiktigt chokladen över vattenbad, låt svalna lite. Vispa ägg och socker, vänd ner i chokladen. Vispa grädden poröst och vänd försiktigt ner i smeten. Låt stå i kylskåp minst 3 timmar.
3. Chokladkrisp: Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka krispigt ca 10 minuter.
4. Blanda dulce de leche med flingsalt.
5. Servera med klyftor av blodapelsin.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
249,60 kr
Köpklart recept för
249,60 kr