Chokladkräm med blodapelsingranité & saltkaramell

Recept från i säsong: december 2017

120 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

249,60 kr

Chokladkräm med blodapelsingranité & saltkaramell

BLODAPELSINGRANITÉ

  • 5 dl

    blodapelsinjuice

  • 3 msk

    honung

CHOKLADKRÄM

  • 100 g

    mörk choklad

  • 2 st

    äggulor

  • 0.5 dl

    socker

  • 2 dl

    vispgrädde

CHOKLADKRISP

  • 0.5 dl

    socker

  • 50 g

    rumstempererat smör

  • 100 g

    mjöl

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    kakao

SALTKARAMELL

  • 1 burk

    karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)

  • 1 nypa

    flingsalt

TOPPA MED

  • 1 st

    blodapelsin

Ingredienser

BLODAPELSINGRANITÉ

  • 5 dl

    blodapelsinjuice

  • 3 msk

    honung

CHOKLADKRÄM

  • 100 g

    mörk choklad

  • 2 st

    äggulor

  • 0.5 dl

    socker

  • 2 dl

    vispgrädde

CHOKLADKRISP

  • 0.5 dl

    socker

  • 50 g

    rumstempererat smör

  • 100 g

    mjöl

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 tsk

    kakao

SALTKARAMELL

  • 1 burk

    karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)

  • 1 nypa

    flingsalt

TOPPA MED

  • 1 st

    blodapelsin

Gör så här

1. Blanda juice med honung och häll i en stor form. Frys över natten.

2. Chokladkräm: Smält försiktigt chokladen över vattenbad, låt svalna lite. Vispa ägg och socker, vänd ner i chokladen. Vispa grädden poröst och vänd försiktigt ner i smeten. Låt stå i kylskåp minst 3 timmar.

3. Chokladkrisp: Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka krispigt ca 10 minuter.

4. Blanda dulce de leche med flingsalt.

5. Servera med klyftor av blodapelsin.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

249,60 kr

Köpklart recept för

249,60 kr