Hemköp

Chokladkräm med blodapelsingranité & saltkaramell

Recept från i säsong: december 2017

120 min

Chokladkräm med blodapelsingranité & saltkaramell

Ingredienser

BLODAPELSINGRANITÉ

  • 5 dl
    blodapelsinjuice
  • 3 msk
    honung

CHOKLADKRÄM

  • 100 g
    mörk choklad
  • 2 st
    äggulor
  • 0.5 dl
    socker
  • 2 dl
    vispgrädde

CHOKLADKRISP

  • 0.5 dl
    socker
  • 50 g
    rumstempererat smör
  • 100 g
    mjöl
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 tsk
    kakao

SALTKARAMELL

  • 1 burk
    karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)
  • 1 nypa
    flingsalt

TOPPA MED

  • 1 st
    blodapelsin

Gör så här

1. Blanda juice med honung och häll i en stor form. Frys över natten.

2. Chokladkräm: Smält försiktigt chokladen över vattenbad, låt svalna lite. Vispa ägg och socker, vänd ner i chokladen. Vispa grädden poröst och vänd försiktigt ner i smeten. Låt stå i kylskåp minst 3 timmar.

3. Chokladkrisp: Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka krispigt ca 10 minuter.

4. Blanda dulce de leche med flingsalt.

5. Servera med klyftor av blodapelsin.

4 portioner

159,70 kr
Hemköp chat icon