Chokladmuffins – grundrecept

Om du tittar närmare på vårt grundrecept på chokladmuffins, har du säkert de flesta ingredienserna hemma i skafferiet.

Sedan är det bara att sätta i gång och baka, och bjuda hem någon på fika förstås!

Muffins är enkla att göra extra festliga, eller anpassa efter smak. För extra lyxiga chokladmuffins, vänd ner 1 dl hackad blockchoklad, lite hackade nötter, bär eller kokosflingor ner i smeten.

Du kan även toppa dina chokladmuffins med glasyr, frosting, färska bär, strössel, hackade nötter eller mini-marshmallows så både ser de extra fina ut och smakar ännu godare!

30 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

103,90 kr

Chokladmuffins – grundrecept
  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    strösocker

  • 3 dl

    mjöl

  • 1 dl

    kakao

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 0.5 tsk

    salt

  • 150 g

    smält smör

  • 2.5 dl

    mjölk

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    strösocker

  • 3 dl

    mjöl

  • 1 dl

    kakao

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 0.5 tsk

    salt

  • 150 g

    smält smör

  • 2.5 dl

    mjölk

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  3. Blanda samman de torra ingredienserna.
  4. Vänd ner i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk. Blanda ihop till en smet.
  5. Fyll muffinsformarna till 3/4, använd gärna en muffinsplåt för att hjälpa muffinsen behålla formen.
  6. Baka mitt i ugnen 18–20 minuter.

Tips: Fyll endast muffinsformarna upp till 3/4 så att dina chokladmuffins har utrymme att växa utan att svämma över. Chokladmuffinsen är klara när du kan stoppa in en tändsticka eller gaffel utan att få blöt smet på.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

103,90 kr

Köpklart recept för

103,90 kr