Recept på chokladtryffeltårta! En mäktig tårta av choklad och garnerad med påskägg för en extra söt liten touch.
60 min
BOTTEN
TRYFFEL
GARNERING
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Sätt bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar botten ca 24 cm diameter.
3. Smält smör och choklad över vattenbad.
4. Vispa ägg och socker fluffigt.
5. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner i äggfluffet tillsammans med chokladröran. Blanda väl.
6. Häll i och bred ut i den smorda och mjölade formen. Grädda ca 20 min. Ta ut kakan och låt kallna helt.
7. Koka upp grädden, lägg i chokladen, rör till en jämn smet.
8. Häll smeten över kakbotten och låt stelna i kylskåp ett par timmar. Dekorera med påskägg och ett stänk guldpulver.
16 portioner