Recept på chokladtryffeltårta! En mäktig tårta av choklad och garnerad med påskägg för en extra söt liten touch.
60 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
300,65 kr
BOTTEN
200 g
mörk choklad 70%
200 g
smör
2 dl
socker
4 st
ägg
2 dl
vetemjöl
1 krm
bakpulver
TRYFFEL
300 g
mjölkchoklad, bruten i bitar
200 g
mörk choklad bruten i bitar
3 dl
vispgrädde
GARNERING
1 påse
påskägg
1 ask
guldpulver dekoration (kan uteslutas)
BOTTEN
200 g
mörk choklad 70%
200 g
smör
2 dl
socker
4 st
ägg
2 dl
vetemjöl
1 krm
bakpulver
TRYFFEL
300 g
mjölkchoklad, bruten i bitar
200 g
mörk choklad bruten i bitar
3 dl
vispgrädde
GARNERING
1 påse
påskägg
1 ask
guldpulver dekoration (kan uteslutas)
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Sätt bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar botten ca 24 cm diameter.
3. Smält smör och choklad över vattenbad.
4. Vispa ägg och socker fluffigt.
5. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner i äggfluffet tillsammans med chokladröran. Blanda väl.
6. Häll i och bred ut i den smorda och mjölade formen. Grädda ca 20 min. Ta ut kakan och låt kallna helt.
7. Koka upp grädden, lägg i chokladen, rör till en jämn smet.
8. Häll smeten över kakbotten och låt stelna i kylskåp ett par timmar. Dekorera med påskägg och ett stänk guldpulver.
Köpklart recept för totalt
300,65 kr
Köpklart recept för
300,65 kr