Hemköp

Citron- och fänkålssill

Hemgjord sill till julbordet är alltid lite extra speciellt. Det bästa med sill är att man enkelt kan prova ny smaksättning varje år - som i det här receptet på sill med smak av citron och fänkål.

10 min

Citron- och fänkålssill

Ingredienser

LAG

  • 3 dl
    vatten
  • 2 dl
    strösocker
  • 1 dl
    ättikssprit

SILL

  • 1 st
    citron
  • 1 tsk
    fänkålsfrö
  • 2 st
    lagerblad
  • 5 st
    stjärnanis
  • 1 fp
    inläggningssill
  • 1 st
    silverlök
  • 1 st
    färsk fänkål

Gör så här

1. Värm ingredienserna till lagen i en kastrull tills sockret har löst sig. Låt svalna. Riv skalet och tillsätt det samt saften från citronen, fänkålsfrön, stjärnanis och lagerblad.

2. Skölj sillen och skär den i bitar, skär silverlöken i klyftor och fänkålen i tunna skivor. Varva alla ingredienserna i en burk.

3. Häll över den kalla lagen och sätt på lock.

4. Låt stå i kylen minst 24 timmar före servering.

4 portioner

174,29 kr
Hemköp chat icon