Bergamotten som gömmer sig i teet kommer fram så fint i denna skapelse med grekisk yoghurt och citronglasyr. En perfekt kaka till din eftermiddagskopp!
45 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
132,30 kr
1 msk
Earl Grey teblad (ca 3 tepåsar)
0.75 dl
mjölk
smör och riven kokos till formen
2.5 dl
strösocker
1 st
citron (1 msk rivet citronskal till smeten + 2 tsk rivet citronskal samt 3 msk citronsaft till glasyren)
1.5 dl
grekisk yoghurt (6%)
1 dl
rapsolja
2 st
ägg
3.5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
0.5 tsk
salt
GLASYR
2.5 dl
florsocker
TILL SERVERING
2 dl
vispgrädde
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1 msk
Earl Grey teblad (ca 3 tepåsar)
0.75 dl
mjölk
smör och riven kokos till formen
2.5 dl
strösocker
1 st
citron (1 msk rivet citronskal till smeten + 2 tsk rivet citronskal samt 3 msk citronsaft till glasyren)
1.5 dl
grekisk yoghurt (6%)
1 dl
rapsolja
2 st
ägg
3.5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
0.5 tsk
salt
GLASYR
2.5 dl
florsocker
TILL SERVERING
2 dl
vispgrädde
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Sjud teblad och mjölk i en kastrull på medelvärme. Lyft av plattan och låt stå och dra 10 minuter. Sila av tebladen och ställ mjölken åt sidan.
3. Smöra och bröa en avlång form med riven kokos.
4. Rör ihop strösocker och citronskal i en bunke. Rör sen ner yoghurt, olja, ägg och den silade mjölken. Blanda till en slät smet.
5. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och vänd ner dem i smeten.
6. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 35 min, eller tills kakan är helt torr och inte lämnar något kladd på provstickan. Ta ut och låt svalna i formen.
7. Rör samman florsocker med citronskal och saft (tillsätt mer saft om det behövs). Vänd upp den svalnade kakan på ett fat och ringla över glasyren. Servera gärna med en klick vispad grädde!
Köpklart recept för totalt
132,30 kr
Köpklart recept för
132,30 kr