Hemköp

Citronsabayonne med jordgubbar och rostad mandel

Limoncello eller citronsockerlag sätter smaken i den här ljuvliga sommardrömmen – som är väl värd sin stund i vattenbadet. Servera med jordgubbar och kanske något som bubblar.

20 min

Citronsabayonne med jordgubbar och rostad mandel

Ingredienser

 • 4 st
  äggulor
 • 4 msk
  strösocker
 • 1 dl
  limoncello (går att ersätta med citronsockerlag)
 • 250 g
  jordgubbar
 • 1 st
  citron (rivet skal från.)
 • 1 dl
  rostad, flagad mandel

Gör så här

1. Noppa jordgubbarna, lägg 5 jordgubbar åt sidan och skär resterande i kvartar.

2. Mixa eller mosa de 5 hela jordgubbarna tillsammans med rivet citronskal. Sväng runt med de skurna jordgubbarna och låt marinera under tiden som du gör sabayonnen.

3. Ställ en kastrull med lite vatten på spisen och sätt en mindre kastrull eller skål i den större så att det bildas ett vattenbad. Blanda äggulor och socker i den mindre kastrullen och vispa kraftigt under tiden som blandningen försiktigt värms upp. Vispa kraftigt i ca 5 minuter eller tills blandningen är luftig, krämig och ljusgul. Tillsätt limoncellon/citronsockerlagen och fortsätt vispa i ca 2 minuter eller tills blandningen återigen är luftig och krämig.

4. Servera sabayonnen genast till de tärnade jordgubbarna och toppa med flagad mandel.

Tips! Vill du inte använda limoncello kan du koka ihop en sockerlag på ½ dl citronsaft, ½ dl strösocker och ½ dl vatten och koka tills sockret löst sig. Tänk också på att vattnet i vattenbadet inte ska koka kraftigt utan bara sjuda försiktigt. Äggblandningen får nämligen inte bli varmare än 85 grader.

4 portioner

133,35 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon