Clementinsill med purjo och rosépeppar

Åh, det här är så gott och så vackert! Sill som smakar nytt – men ändå klassiskt – med clementin och rosépeppar. Borde få den mest inbitne jultraditionalist på knä. 

25 min

Clementinsill med purjo och rosépeppar

Ingredienser

  • 4 st
    urvattnade sillfilé
  • 0.5 dl
    ättika
  • 1 dl
    socker
  • 4 st
    kryddnejlikor
  • 1 msk
    rosépeppar (hel)
  • 1 st
    purjolök, ca 15 cm strimlad
  • 1 st
    clementin, 3 msk juice + strimlat skal

Gör så här

1. Blanda vatten, socker och ättika i en bunke och rör till sockret löst sig. 
2. Tillsätt rosépeppar, kryddnejlikor, purjolök, clementinskal och jucie. 
3. Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg ner i bunken. Vänd runt lite och lägg sedan över dem i en glasburk med tättslutande lock. Låt stå minst ett dygn innan servering. 

4 portioner