Clementinsill med purjo och rosépeppar
Åh, det här är så gott och så vackert! Sill som smakar nytt – men ändå klassiskt – med clementin och rosépeppar. Borde få den mest inbitne jultraditionalist på knä.
25 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
99,82 kr
4 st
urvattnade sillfilé
0.5 dl
ättika
1 dl
socker
4 st
kryddnejlikor
1 msk
rosépeppar (hel)
1 st
purjolök, ca 15 cm strimlad
1 st
clementin, 3 msk juice + strimlat skal
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
Ingredienser
4 st
urvattnade sillfilé
0.5 dl
ättika
1 dl
socker
4 st
kryddnejlikor
1 msk
rosépeppar (hel)
1 st
purjolök, ca 15 cm strimlad
1 st
clementin, 3 msk juice + strimlat skal
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
Gör så här
1. Blanda vatten, socker och ättika i en bunke och rör till sockret löst sig.
2. Tillsätt rosépeppar, kryddnejlikor, purjolök, clementinskal och jucie.
3. Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg ner i bunken. Vänd runt lite och lägg sedan över dem i en glasburk med tättslutande lock. Låt stå minst ett dygn innan servering.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
99,82 kr
Köpklart recept för
99,82 kr