Clementinsill med purjo och rosépeppar

Åh, det här är så gott och så vackert! Sill som smakar nytt – men ändå klassiskt – med clementin och rosépeppar. Borde få den mest inbitne jultraditionalist på knä. 

25 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

100,93 kr

Clementinsill med purjo och rosépeppar
  • 4 st

    urvattnade sillfilé

  • 0.5 dl

    ättika

  • 1 dl

    socker

  • 4 st

    kryddnejlikor

  • 1 msk

    rosépeppar (hel)

  • 1 st

    purjolök, ca 15 cm strimlad

  • 1 st

    clementin, 3 msk juice + strimlat skal

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Ingredienser

  • 4 st

    urvattnade sillfilé

  • 0.5 dl

    ättika

  • 1 dl

    socker

  • 4 st

    kryddnejlikor

  • 1 msk

    rosépeppar (hel)

  • 1 st

    purjolök, ca 15 cm strimlad

  • 1 st

    clementin, 3 msk juice + strimlat skal

Allergiinformation

fisk eller skaldjur

Gör så här

1. Blanda vatten, socker och ättika i en bunke och rör till sockret löst sig. 
2. Tillsätt rosépeppar, kryddnejlikor, purjolök, clementinskal och jucie. 
3. Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg ner i bunken. Vänd runt lite och lägg sedan över dem i en glasburk med tättslutande lock. Låt stå minst ett dygn innan servering. 



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

100,93 kr

Köpklart recept för

100,93 kr