Åh, det här är så gott och så vackert! Sill som smakar nytt – men ändå klassiskt – med clementin och rosépeppar. Borde få den mest inbitne jultraditionalist på knä.
25 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
100,93 kr
4 st
urvattnade sillfilé
0.5 dl
ättika
1 dl
socker
4 st
kryddnejlikor
1 msk
rosépeppar (hel)
1 st
purjolök, ca 15 cm strimlad
1 st
clementin, 3 msk juice + strimlat skal
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
4 st
urvattnade sillfilé
0.5 dl
ättika
1 dl
socker
4 st
kryddnejlikor
1 msk
rosépeppar (hel)
1 st
purjolök, ca 15 cm strimlad
1 st
clementin, 3 msk juice + strimlat skal
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Blanda vatten, socker och ättika i en bunke och rör till sockret löst sig.
2. Tillsätt rosépeppar, kryddnejlikor, purjolök, clementinskal och jucie.
3. Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg ner i bunken. Vänd runt lite och lägg sedan över dem i en glasburk med tättslutande lock. Låt stå minst ett dygn innan servering.
Köpklart recept för totalt
100,93 kr
Köpklart recept för
100,93 kr