Den här underbara och matiga våfflan serveras inte bara med nygrillad halloumi – utan också med rökig tomatkräm, avokado, picklad lök & färska örter! Precis lika gott som det låter.
45 min
VÅFFLOR
FÄNKÅLSPICKLAD LÖK
RÖKIG TOMATKRÄM
TOPPING
1. VÅFFLOR: Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl med bakpulver. Vispa ner mjölet i smöret och mjölken och tillsätt ägg och salt. Mixa till en slät smet och späd med kallt vatten. Låt vila medan du förbereder resten.
2. FÄNKÅLSPICKLAD LÖK: Koka upp ättikssprit, strösocker, vatten och fänkålsfrön. Låt svalna. Skala löken, skiva den tunt och lägg ner i lagen. Låt stå 20 minuter.
3. RÖKIG TOMATKRÄM: Häll bort oljan från tomaterna och lägg dem i en bunke eller mixerkanna tillsammans med resten av ingredienserna. Mixa till en puré.
5. Skiva haloumin i ½ centimeter tjocka skivor. Hetta upp olivolja på medelhög värme och stek haloumin gyllene på båda sidor. Lägg åt sidan och låt svalna. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet med en sked och skär det sedan i skivor.
6. Grädda våfflorna gyllene.
7. Dela våfflorna i hjärtan och varva med haloumi, avokado, picklad lök, tomatkräm och färska örter. Stick en pinne igenom och servera direkt.
4 portioner